logo

MS Excel : Questions With Answers

Advertisement

  • 2. On an excel sheet the active cell in indicated by ?
A.) A dotted border
B.) By italic text
C.) A dark wide border
D.) A blinking border

Answer: Option 'C'

A dark wide border

  • 3. What term describes explanatory text attached to a cell ?
A.) Context
B.) Callout
C.) Comment
D.) Dialog

Answer: Option 'C'

Comments

  • 4. How we can view a cell comment ?
A.) position the mouse pointer over the cell
B.) click the comment command on the view menu
C.) click the edit comment commands on the Insert menu
D.) click the Display comment command on the window menu

Answer: Option 'A'

position the mouse pointer over the cell

  • 5. Which of these will not select all the cells in a document ?
A.) Using the Edit - Select All menu
B.) Pressing Ctrl + A on the keyboard
C.) Clicking three times with the right mouse button in the spreadsheet
D.) None of these

Answer: Option 'C'

Clicking three times with the right mouse button in the spreadsheet

  • 6. The default style for new data keyed in a new workbook is ?
A.) Normal
B.) Comma
C.) Percent
D.) CURRENCY

Answer: Option 'A'

Normal

  • 7. If you press ___, the cell accepts your typing as its contents ?
A.) Tab
B.) Enter
C.) Alt+Enter
D.) Ctrl+Enter

Answer: Option 'B'

Enter

  • 8. Which of the following keyboard shortcut can be used for creating a chart from the selected cells ?
A.) F11
B.) F10
C.) F4
D.) F2

Answer: Option 'A'

F11

  • 9. A value used in a formula that does not change is called a ?
A.) Constant
B.) Varaible
C.) Cell address
D.) Static

Answer: Option 'A'

Constant

  • 10. Formula palette is used to ?
A.) format cells containing numbers
B.) create and edit formulas containing functions
C.) entered assumptions data
D.) copy all cells

Answer: Option 'B'

create and edit formulas containing functions

To whom this MS Excel Questions & Answers Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using MS Excel Questions & Answers effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.