Computer Knowledge Question and Answers For SBI IBPS Mains Exam Study Material


  • 1. Which of the following groups consist of only output devices?
A.) Scanner, Printer, Monitor
B.) Keyboard, Printer, Monitor
C.) Mouse, Printer, Monitor
D.) Plotter, Printer, Monitor

Answer: Option 'D'

Plotter, Printer, Monitor

  • 2. A (n) ____ contains commands that can be selected.
A.) pointer
B.) menu
C.) icon
D.) button

Answer: Option 'B'

menu

  • 3. IT stands for __________
A.) Information Technology
B.) Integrated Technology
C.) Intelligent Technology
D.) Interesting Technology

Answer: Option 'A'

Information Technology

  • 4. Sending an e-mail is similar to
A.) picturing an event
B.) narrating a story
C.) writing a letter
D.) creating a drawing

Answer: Option 'C'

writing a letter

  • 5. A ccollection of related information sorted and dealt with as a unit is a _____
A.) disk
B.) data
C.) file
D.) floppy

Answer: Option 'B'

data

  • 6. An error is also known as _______
A.) bug
B.) debug
C.) cursor
D.) icon

Answer: Option 'A'

bug

  • 7. A keyboard is this kind of device ______
A.) black
B.) input
C.) output
D.) word processing

Answer: Option 'B'

input

  • 8. Arithmetic operations -
A.) involve matching one data if the first item is greater than. equal to, or less than the other item
B.) soft data item according to standard, predefined criteria in ascending order or descending order
C.) use conditions with operators such as AND, OR and NOT
D.) include addition, subtraction, multiplication, and division

Answer: Option 'D'

include addition, subtraction, multiplication, and division

  • 9. Which part of the computer helps tostore information?
A.) Disk drive
B.) Keyboard
C.) Monitor
D.) Printer

Answer: Option 'A'

Disk drive

  • 10. The process of a computer rehelps to store information?
A.) pulling
B.) pushing
C.) downloading
D.) trasferring

Answer: Option 'C'

downloading



To whom this Computer Knowledge Question and Answers For SBI IBPS Mains Exam Study Material Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Computer Knowledge Question and Answers For SBI IBPS Mains Exam Study Material effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.