logo

Computer Knowledge Question and Answers For IBPS SBI PO Mains Exam practice test

Advertisement

  • 1. The CPU is made up of two smaller components
A.) ALU and CPU
B.) ALU and RAM
C.) RAM and ROM
D.) RAM and CU

Answer: Option 'A'

ALU and CPU

  • 2. The binary system uses the symbols
A.) 0, 0
B.) 1, 0
C.) 0, 1
D.) 1, 1

Answer: Option 'C'

0, 1

  • 3. The digits of the binary system are called
A.) Byte's
B.) Bit's
C.) Nibble's
D.) Number's

Answer: Option 'A'

Byte's

  • 4. A unit of eight bit memory cell groups is called a 
A.) bit
B.) Nibble
C.) byte
D.) digit

Answer: Option 'D'

digit

  • 5. A KB in computer technology is equal to
A.) 1024 bytes
B.) 1020 bytes
C.) 1000 bytes
D.) 1022 bytes

Answer: Option 'C'

1000 bytes

  • 6. In which year the first operating system was developed?
A.) 1910
B.) 1940
C.) 1950
D.) 1980

Answer: Option 'D'

1980

  • 7. MS-DOS developed in
A.) 1991
B.) 1984
C.) 1971
D.) 1961

Answer: Option 'B'

1984

  • 8. Maximum length of DOS command using any optional parameter is
A.) 26 characters
B.) 87 characters
C.) 127 characters
D.) All of these

Answer: Option 'C'

127 characters

  • 9. In which version of DOS CHKDSK command has been changed to SCANDISK?
A.) 5.0
B.) 5.2
C.) 6.0
D.) 6.2

Answer: Option 'D'

6.2

  • 10. CHKDSK command is used to 
A.) analyse the hard disk error
B.) diagnose the hard disk error
C.) report the satus of files on disk 
D.) All of the above

Answer: Option 'D'

All of the above

To whom this Computer Knowledge Question and Answers For IBPS SBI PO Mains Exam practice test Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Computer Knowledge Question and Answers For IBPS SBI PO Mains Exam practice test effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.