logo

Current Affairs-02-September-2016


  • 1. Who sword in as the new President of Brazil recently?
A.) Aecio Nevis
B.) Dilma Rousseff
C.) Michel Temer
D.) Lula Da Silva

Answer: Option 'C'

Michel Temer

  • 2. Which of the following Indian(s) recently received the Ramon Magsaysay Award 2016?
A.) Thodur Madabusi Krishna
B.) Bezwada Wilson
C.) Both A and B
D.) None of the Above

Answer: Option 'C'

Both A and B

  • 3. Who has been re-elected as the President of Gabon (A Central African Country)?
A.) Ali Bongo Ondimba
B.) Jean Ping
C.) Casimir Oye Mba
D.) Guy Nzouba Ndama

Answer: Option 'A'

Ali Bongo Ondimba

  • 4. Which Former Indian Finance Secretary was appointed as the Chancellor of TERI University?
A.) Ratan P Watal
B.) Ashok Chawla
C.) Rajiv Mehrishi
D.) Vijay Kelkar

Answer: Option 'B'

​Ashok Chawla

  • 5. Amar Chitra Katha, a comic publisher, signed an MoU with union government to publish a comic book on which famous government scheme?
A.) MUDRA Yojana
B.) Beti Bachao Beti Padao
C.) Indira Awas Yojana
D.) Swachh Bharat Mission

Answer: Option 'D'

Swachh Bharat Mission

  • 6. Who will head the four-member expert committee constituted by the Union Government to study slit in river Ganga in Bihar?
A.) A K Sinha
B.) SK Sahu
C.) AK Gosain
D.) Dr. Rajnish Rajan

Answer: Option 'A'

A K Sinha

  • 7. Name the commission, which is probing the grant of licences for change in land use (CLU) in four villages of Gurgaon, including the licence granted to a company owned by Robert Vadra?
A.) Justice BN Krishna
B.) Justice BM Shah
C.) Justice SB Sinha
D.) Justice SN Dhingra

Answer: Option 'D'

Justice SN Dhingra

  • 8. Which country hosted the Eighth meeting of SAARCSTAT and delegates from SAARC Member States and other international organizations viz., FAO, PARIS 21, and ADB?
A.) Bangladesh
B.) Bhutan
C.) India
D.) Maldives

Answer: Option 'C'

India

To whom this Current Affairs-02-09-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-02-09-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.