logo

Current Affairs-02-October-2016

Advertisement

  • 1. The Executive Director of Indian Bank, R Subramania Kumar, was now appointed as the Executive Director of which of the following Public Sector Bank?
A.) SBI
B.) Indian Oversea Bank
C.) Bank of Baroda
D.) Vijaya Bank

Answer: Option 'B'

Indian Oversea Bank

  • 2. Name the company(s) that recently joined hands to announce a historic partnership on artificial intelligence and machine learning with Google and Microsoft?
A.) Facebook
B.) Amazon
C.) IBM
D.) All of the Above

Answer: Option 'D'

All of the Above

  • 3. International Day of Non-Violence is observed every year on which day?
A.) September 30
B.) October 1
C.) October 2
D.) October 3

Answer: Option 'C'

October 2

  • 4. Who was appointed as the Chairman of Press Trust of India (PTI) recently?
A.) Riyadh Mathew
B.) Vivek Goenka
C.) D Basu
D.) R Sreenivasulu

Answer: Option 'A'

Riyadh Mathew

  • 5. The 2016 BRICS Labour & Employment Ministerial Meet was held in which City?
A.) Pune
B.) Delhi
C.) Kolkata
D.) Chennai

Answer: Option 'B'

Delhi

  • 6. Name the country that recently passed a landmark bill giving its small Hindu minority the right to register marriages?
A.) Pakistan
B.) Bangladesh
C.) Malaysia
D.) Sri Lanka

Answer: Option 'A'

Pakistan

  • 7. Which private bank recently signed a MoU with Birla Sun Life Asset Management Company for distribution of mutual fund products?
A.) HDFC
B.) ICICI
C.) Karnataka Bank
D.) Karur Vysya Bank

Answer: Option 'C'

Karnataka Bank

  • 8. Syed Shamsul Haq, is a Renowned writer who passed away recently and was known for writing patriotic songs of his country’s Liberation War. He belongs to which country?
A.) Pakistan
B.) Bangladesh
C.) India
D.) Afghanistan

Answer: Option 'B'

Bangladesh

To whom this Current Affairs-02-10-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-02-10-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.