logo

Current Affairs-03-September-2016



  • 1. The World Bank has recently released a Logistics Performance Index (LPI) 2016 report titled “Connecting to Complete 2016”. What is India’s Rank in the list of 160 nations?
A.) 30 th
B.) 35 th
C.) 40 th
D.) 45 th

Answer: Option 'B'

35 th

  • 2. California based SpaceX’s rocket that destroyed recently in an explosion during a propellant fill operation is?
A.) Falcon 9
B.) Falcon 8
C.) Falcon 7
D.) Falcon 6

Answer: Option 'A'

Falcon 9

  • 3. Indian Railway (IRCTC) launched an insurance scheme for the passengers travelling on e- ticket with insurance cover up to ____
A.) 5 Lakhs
B.) 15 Lakhs
C.) 10 Lakhs
D.) 2 Lakhs

Answer: Option 'C'

10 Lakhs

  • 4. Which digital payments platform partnered with Samagra, an NGO serving urban poor, launched “M-Gullak” in Pune to promote the habit of savings among Urban Poor?
A.) Oxygen
B.) Paytm
C.) Freecharge
D.) Mobikwik

Answer: Option 'D'

Mobikwik

  • 5. India’s first International conference on cooking gas was being held in which city?
A.) Hyderabad
B.) Bhubaneshwar
C.) Kanpur
D.) Bhopal

Answer: Option 'B'

Bhubaneshwar

  • 6. Solung festival which reflects the socio-religious features of Adi Tribes was celebrated annually in which state?
A.) Andhra Pradesh
B.) Odisha
C.) Arunachal Pradesh
D.) Telangana

Answer: Option 'C'

Arunachal Pradesh

  • 7. First BRICS film festival was being held in _____
A.) Moscow
B.) Beijing
C.) Rio
D.) New Delhi

Answer: Option 'D'

New Delhi

  • 8. Which state High court imposed a fine of 1 Crore rupees on the state government in a land acquisition issue?
A.) Uttar Pradesh
B.) Haryana
C.) Punjab
D.) Gujarat

Answer: Option 'A'

Uttar Pradesh

  • 9. The Union Government recently notified a scheme that promises to offer financial incentives to employers. What is the scheme?
A.) National Training Scheme
B.) National Apprenticeship Promotion Scheme
C.) National Training and Promotion Scheme
D.) National Apprenticeship Training Scheme

Answer: Option 'B'

National Apprenticeship Promotion Scheme

  • 10. Name the Tropical Storm that strengthened into a hurricane, and slammed the Florida in USA?
A.) Sandy
B.) Wilma
C.) Ike
D.) Hermine

Answer: Option 'D'

Hermine


To whom this Current Affairs-03-09-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-03-09-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.