Current Affairs-04-August-2016


  • 1. Who has been named as the New president of Microsoft India
A.) Bhaskar Pramanik
B.) Anant Maheshwari
C.) Karan Bajwa
D.) Nadan Nilekani

Answer: Option 'B'

Anant Maheshwari

  • 2. Who is the new chairperson of CBDT?
A.) Indira Bhargawa
B.) N B Singh
C.) Atulesh Jindal
D.) Rani Singh Nair

Answer: Option 'D'

Rani Singh Nair

  • 3. Name the Indian wrestler who has been given a clean chit by NADA to participate in RIO Olympics after a doping issue?
A.) Yogeshwar Dutt
B.) Sushil Kumar
C.) Narsingh Yadav
D.) Hardeep Singh

Answer: Option 'C'

Narsingh Yadav

  • 4. Which tennis player won the recently concluded Rogers Cup 2016 in men’s singles category?
A.) Novak Djokovic
B.) Roger Federer
C.) Rafael Nadal
D.) Andy  Murray

Answer: Option 'A'

Novak Djokovic

  • 5. Which team won the recently concluded Pro Kabaddi League Season 4 and became the only team to win the trophy twice?
A.) Puneri Palthans
B.) Patna Pirates
C.) U Mumba
D.) Telugu Titans

Answer: Option 'B'

Patna Pirates

  • 6. Who has been appointed as the new Chief Justice of Allahabad High Court?
A.) Vimlesh Kumar
B.) Arun Tandon
C.) Tarun Agarwal
D.) DB Bhosale

Answer: Option 'D'

DB Bhosale

  • 7. Which country is going to host the Kabaddi World Cup 2016 in October?
A.) USA
B.) India
C.) Pakistan
D.) Iran

Answer: Option ''

India

  • 8. Pashudhan Bima Yojana, an insurance scheme for cattle breeders in the state, which gives insurance up to 1 lakh if the animal die. Which state launched this scheme recently?
A.) Haryana
B.) Chandigarh
C.) Gujarat
D.) Maharashtra

Answer: Option 'A'

Haryana

  • 9. Who is the newly elected Chief Justice of the Patna High court?
A.) Justice Navaniti Prasad Singh
B.) Justice Ramesh Chandra Datta
C.) Justice Iqbal Ahmed Ansari
D.) Justice Samarendra Pratap Singh

Answer: Option 'C'

Justice Iqbal Ahmed Ansari

  • 10. Which player won the 2016 German Grand Prix F1 Race?
A.) Lewis Hamilton
B.) Sebastian Vettel
C.) Nico Rosberg
D.) Max Verstappen

Answer: Option 'A'

Lewis Hamilton



To whom this Current Affairs-04-08-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-04-08-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.