logo

Current Affairs-05-August-2016


  • 1. Who is appointed as the new Prime Minister of Tunisia?
A.) Yousef Chahed
B.) Beji Caid Essaebei
C.) Habib Essid
D.) Mehdi Jomaa

Answer: Option 'A'

Yousef Chahed

  • 2. Which of the following sports has been included into 2020 Tokyo Olympics by the IOC recently?
A.) Baseball
B.) Karate
C.) Skateboard
D.) All of the above

Answer: Option 'D'

All of the above

  • 3. ‘Sachet’ is an online web portal launched to check the illegal money collection, which organisation launched it?
A.) SEBI
B.) IRDA
C.) CBI
D.) RBI

Answer: Option 'D'

RBI

  • 4. Which of the following states became the first in the country to pass Sewage and Waste Water Policy?
A.) Tamil Nadu
B.) Andhra Pradesh
C.) Rajasthan
D.) Gujarat

Answer: Option 'C'

Rajasthan

  • 5. The 7 th SAARC Immigration Authorities meeting was held in which city?
A.) New Delhi
B.) Dhaka
C.) Singapore
D.) Islamabad

Answer: Option 'D'

Islamabad

  • 6. Name the Aadhaar linked e-signature facility that the Union government recently launched to sign documents digitally from remote locations?
A.) eSignature
B.) eSignatureDesk
C.) eSignDesk
D.) eSignoDesk

Answer: Option 'C'

eSignDesk

  • 7. Name the person who will be awarded the Rajiv Gandhi National Sadbhavana Award?
A.) Kailash Kher
B.) Shubha Mudgal
C.) Sukhwinder Singh
D.) Ronu Majumdar

Answer: Option 'B'

Shubha Mudgal

  • 8. Who among the following sworn-in recently as the New Prime Minister of Nepal?
A.) Khadga Prasad Sharma Oli
B.) Pushpa Kumar Dahal
C.) Sushil Koirala
D.) Baburam Battarai

Answer: Option 'B'

Pushpa Kumar Dahal

  • 9. Which of the following cities will be the host to World Economic Forum 2016?
A.) Ahmedabad
B.) Hyderabad
C.) Mumbai
D.) New Delhi

Answer: Option 'D'

New Delhi

  • 10. Which of the following became the first Indian women IOC member?
A.) Nita Ambani
B.) Ananya Singh
C.) Maheshwari P
D.) Shwetha Singh

Answer: Option 'A'

Nita Ambani

To whom this Current Affairs-05-08-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-05-08-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.