logo

Current Affairs-05-September-2016

Advertisement

  • 1. Which of the below city is hosting the G-20 Summit 2016?
A.) Beijing
B.) New Delhi
C.) Tokyo
D.) Hangzhou

Answer: Option 'D'

Hangzhou

  • 2. LG electronics recently tied up with which e-commerce giant to provide smart-home services?
A.) Alibaba
B.) Amazon
C.) Flipkart
D.) Snapdeal

Answer: Option 'B'

​Amazon

  • 3. Which party has been recently given a national status by the Election Commission of India?
A.) All India Trinamool Congress
B.) AIADMK
C.) Telugu Desam Party
D.) Biju Janatha Dal

Answer: Option 'A'

All India Trinamool Congress

  • 4. Who recently became the first Asian to be awarded the prestigious ‘Heritage Heroes Award’ by the International Union for Conservation of Nature (IUCN)?
A.) Raman Sukumar
B.) Madav Gadgil
C.) Bibhuti Lahkar
D.) V S Vijayan

Answer: Option 'C'

​Bibhuti Lahkar

  • 5. Who won the Formula1 (F1) race in the Italian Grand Prix 2016?
A.) Nico Rosburg
B.) Lewis Hamilton
C.) Sebastian Vettel
D.) Kimi Raikkonen

Answer: Option 'A'

Nico Rosburg

  • 6. When is the International Day of Charity observed?
A.) September 3 rd
B.) September 4 th
C.) September 5 th
D.) September 6 th

Answer: Option 'C'

September 5 th

  • 7. A tiny fish species endemic to Hawaii was named after the president of a country, who is he?
A.) Stephen Harper
B.) Shinzo Abe
C.) Angel Merkel
D.) Barack Obama

Answer: Option 'D'

Barack Obama

  • 8. Ankasamudra is a tank which will soon become a bird conservation reserve is located in which state?
A.) Karnataka
B.) Telangana
C.) Andhra Pradesh
D.) Tamil Nadu

Answer: Option 'A'

Karnataka

To whom this Current Affairs-05-09-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-05-09-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.