logo

Current Affairs-06-August-2016


  • 1. Who has been appointed as the new Chief Minister of Gujarat?
A.) Nitin Patel
B.) Anandiben Patel
C.) Vijay Rupani
D.) Hardik Patel

Answer: Option 'C'

Vijay Rupani

  • 2. Which of the following bank launched Group Credit Life Insurance Scheme recently?
A.) Indian Bank
B.) SBI
C.) Vijaya Bank
D.) Corporation Bank

Answer: Option 'D'

Corporation Bank

  • 3. The World Breastfeeding Week is being celebrated across the world from 1 st to 7 th August 2016. What is the official theme?
A.) Breastfeeding: A key to Sustainable Development
B.) Baby + Breastmilk = Best formula in the world
C.) Reduce Preventable Disease: Breastfeed!
D.) Breastmilk Each Day Helps Baby Work, Rest and Play!

Answer: Option 'A'

Breastfeeding: A key to Sustainable Development

  • 4. The Reserve Bank of India (RBI) recently constituted a committee to study various facets of household finance in India. Who is the chairperson of the committee?
A.) N K Singh
B.) Deepak Mohanty
C.) R. Gandhi
D.) Tarun Ramadorai

Answer: Option 'D'

Tarun Ramadorai

  • 5. Who has been appointed as the new IOC Athletes’ committee?
A.) Angela Ruggerio
B.) Claudia Bokel
C.) Thomas Bach
D.) Nita Ambani

Answer: Option 'A'

Angela Ruggerio

  • 6. Which of the following state cabinet recently cleared a proposal to change its name?
A.) Assam to Asom
B.) Arunachal Pradesh to Arunachal
C.) West Bengal to Bengal
D.) Chhattisgarh to Chhattisgad

Answer: Option 'C'

West Bengal to Bengal

  • 7. The Nobel Prize winning Egyptian Ahmed Zewail passed away recently. He won the nobel in which field?
A.) Physics
B.) Chemistry
C.) Medicine
D.) Literature

Answer: Option 'B'

Chemistry

  • 8. Number of nations that are participating in the Rio Olympics 2016?
A.) 196
B.) 186
C.) 198
D.) 206

Answer: Option 'D'

206

  • 9. RBI imposed a penalty on 2 Cooperative banks (Zila Sahakari Kendriya Bank Maryadit, and Raipur Urban Mercantile Cooperative Bank Limited) recently. To which state these banks belongs to?
A.) Madhya Pradesh
B.) Chhattisgarh
C.) Maharashtra
D.) Uttar Pradesh

Answer: Option 'B'

Chhattisgarh

  • 10. Name the station which topped the list in the South Central Zone for implementing Swachh Bharat Guidelines?
A.) Bilaspur
B.) Kota
C.) Mysore
D.) Nellore

Answer: Option 'D'

Nellore

To whom this Current Affairs-06-08-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-06-08-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.