logo

Current Affairs-06-September-2016


  • 1. India recently signed 12 agreements in different areas of cooperation with which country?
A.) China
B.) Japan
C.) Vietnam
D.) Singapore

Answer: Option 'C'

Vietnam

  • 2. Which famous Missionary who was recently declared a Saint by Pope Francis in Vatican City?
A.) Mother Teresa
B.) Swami Vivekananda
C.) Florence Nightingale
D.) None

Answer: Option 'A'

​Mother Teresa

  • 3. Indian government recently decided to use Pelargonic Acid Vanillyl Amide (PAVA) also called Nonivamide as an alternative to the pellet guns. These guns are inspired from which country?
A.) Argentina
B.) Chilli
C.) Brazil
D.) Venezuela

Answer: Option 'B'

​Chilli

  • 4. Which of the following nation became a Malaria Free Country (as certified by WHO), the second country after Maldives, in the south-east Asia?
A.) India
B.) Malaysia
C.) Philippines
D.) Sri Lanka

Answer: Option 'D'

Sri Lanka

  • 5. Which Fin-Tech and Mobile wallet company recently launched a one-step offline payment service called ‘Bubble Pin’?
A.) Oxigen
B.) Paytm
C.) Mobikwik
D.) Jio Money

Answer: Option 'C'

Mobikwik

  • 6. Gumthala Garhu, has become the first Wi-Fi hotspot village in Haryana. Which company is providing this hotspot services as part of creating 238 Wi-Fi hotspot villages?
A.) Airtel
B.) BSNL
C.) Vodafone
D.) Reliance Jio

Answer: Option 'B'

BSNL

  • 7. Which bank recently launched the mVisa service, a card less solution to make payments at retail outlets?
A.) ICICI
B.) IndusInd
C.) DCB
D.) Axis

Answer: Option ''

DCB

  • 8. Which Indian wrestler was recently appointed the Wrestling Director of the Rohtak University by Haryana government?
A.) Sushil Kumar
B.) Sakshi Malik
C.) Yogeshwar Dutt
D.) Vinesh Phogat

Answer: Option ''

Sakshi Malik

  • 9. India recently agreed to celebrate 2018 as the “Year of Friendship” with which country?
A.) China
B.) Pakistan
C.) Bangladesh
D.) Vietnam

Answer: Option 'D'

Vietnam

To whom this Current Affairs-06-09-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-06-09-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.