logo

Current Affairs-07-August-2016


  • 1. What is the aim of MAA - Mothers’ Absolute Affection that was recently launched by Health Minister J P Nadda?
A.) Promotion of breastfeeding
B.) To showcase mother-child relation
C.) Encouraging child healthcare
D.) Mother Child Hygiene

Answer: Option 'A'

Promotion of breastfeeding

  • 2. Which state recently decided to install 1200 WiFi hotspots in its capital?
A.) Andhra Pradesh
B.) Gujarat
C.) Maharashtra
D.) Karnataka

Answer: Option 'C'

Maharashtra

  • 3. Which of the following states launched a first of its kind Water Resources Management System?
A.) Andhra Pradesh
B.) Tamil Nadu
C.) Uttar Pradesh
D.) Telangana

Answer: Option 'D'

Telangana

  • 4. Which of the following Pakistan based organisation has been designated as a Terror Group by the United States?
A.) Jamaat-ur- Ahrar
B.) Lashkar-e- Omar
C.) Lashkar-e- Toyiba
D.) Tehreek-e- Jaferia

Answer: Option 'A'

Jamaat-ur- Ahrar

  • 5. The name of the frozen nutritional dessert developed by CSIR, Mysore, is?
A.) Nutrino
B.) Nutrice
C.) Nutritious
D.) Nutrini

Answer: Option 'B'

Nutrice

  • 6. Name the China’s first satellite for mobile telecommunication that was launched recently?
A.) Sputnik 1
B.) Shenzou 5
C.) Tiantong-01
D.) Wukong

Answer: Option 'C'

Tiantong-01

  • 7. Which of the below countries has banned Pokemon Go app because of unspecified security concerns?
A.) China
B.) USA
C.) India
D.) Iran

Answer: Option 'D'

Iran

  • 8. Government is set to roll out the Goods and Services Tax from which date?
A.) 1 st April 2017
B.) 31 st March 2017
C.) 1 st January 2017
D.) December 31 st 2017

Answer: Option 'A'

1 st April 2017

  • 9. Indian government fixed what percent as the inflation target for the next five years?
A.) 3%
B.) 4%
C.) 5%
D.) 6%

Answer: Option 'B'

4%

  • 10. Government Launched Swachh Survekshan 2017 scheme, which includes ___ number of cities.
A.) 600
B.) 400
C.) 500
D.) 450

Answer: Option 'C'

500

To whom this Current Affairs-07-08-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-07-08-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.