logo

Current Affairs Quiz Set - 07 - October - 2016

Advertisement

  • 1. The first edition of World Sustainable Development Summit (WSDS) organised by TERI with emphasis on the need to limit the rise of climate change was being held in which city?
A.) New Delhi
B.) Hong Kong
C.) Dubai
D.) Singapore

Answer: Option 'A'

​New Delhi

  • 2. India’s first medical devices manufacturing park (MediPark) will be setup in which state?
A.) Andhra Pradesh
B.) Karnataka
C.) Gujarat
D.) Tamil Nadu

Answer: Option 'D'

Tamil Nadu

  • 3. Which country recently became the first in the world to ban the Plastic Cups and Plates?
A.) Germany
B.) France
C.) Sweden
D.) Switzerland

Answer: Option 'B'

France

  • 4. Which financial services company rolled out a Selfie Pay App in Europe that uses facial biometrics for payment authentication?
A.) VISA
B.) PayPal
C.) Master Card
D.) American Express

Answer: Option 'C'

​Master Card

  • 5. Which of the following topped the list of World’s 100 Most valuable brands?
A.) Google
B.) Apple
C.) Coca Cola
D.) All the Above

Answer: Option 'D'

All the Above

  • 6. India’s communication satellite GSAT-18 was recently successfully launched by a heavy duty rocket of Ariane space from _____
A.) Sriharikota, Andhra Pradesh
B.) Balasore, Odisha
C.) Kourou, French Guiana
D.) Kennedy, USA

Answer: Option 'C'

​Kourou, French Guiana

  • 7. Name the former Portuguese Prime Minister recently selected by the UN Security Council as the next UN Secretary-General?
A.) Ban ki Moon
B.) Antonio Guterres
C.) Antonio Costa
D.) Jose Socrates

Answer: Option 'B'

​Antonio Guterres

  • 8. The first BRICS Under-17 football tournament was started in which state?
A.) Goa
B.) Tamil Nadu
C.) Kerala
D.) West Bengal

Answer: Option 'A'

Goa

To whom this Current Affairs-07-10-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-07-10-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.