logo

Current Affairs-08-August-2016


  • 1. Which of the following day is observed as National Handloom Day from 2015? The day on which Swadeshi Movement has been started in 1905.
A.) 5 nd August
B.) 15 th August
C.) 7 th August
D.) 27 th August

Answer: Option 'C'

7 th August

  • 2. With which of the following organisation the Telangana government signed an MoU to setup Water Resources Management System?
A.) ISRO
B.) ANTRIX
C.) DRDO
D.) DRDL

Answer: Option 'A'

ISRO

  • 3. Mission Bhagiratha is a Water Grid Project recently launched by PM Narendra Modi to provide permanent solution to drinking water woes in which State?
A.) Andhra Pradesh
B.) Gujarat
C.) Telangana
D.) Tamil Nadu

Answer: Option 'C'

Telangana

  • 4. Which of the following article grants powers to state legislatures for making laws with respect to GST (Goods and Services Tax)?
A.) Article 279A
B.) Article 246A
C.)  Article 242A
D.) Article 259A

Answer: Option 'B'

​Article 246A

  • 5. Which of the following state government recently launched a website of the state Home department for differently abled persons?
A.) Odisha
B.) Chhattisgarh
C.) Telangana
D.) Karnataka

Answer: Option 'A'

Odisha

  • 6. Name the Indian Gymnast who created history recently by becoming the first Indian gymnast to enter the Vault finals.
A.) Priti Das
B.) Rucha Divekar
C.) Dipa Karmakar
D.) Pranati Das

Answer: Option 'C'

Dipa Karmakar

  • 7. Which state tourism department will organise ‘Freedom Ride’ on the 15 th August 2016?
A.) Telangana
B.) Karnataka
C.) Maharashtra
D.) Goa

Answer: Option 'D'

Goa

  • 8. Who was the Flag bearer for Indian contingent during the parade at 2016 Rio Olympics which has been started recently?
A.) Abhinav Bindra
B.) Leander Paes
C.) Sania Mirza
D.) Saina Nehwal

Answer: Option 'A'

Abhinav Bindra

  • 9. Which of the following Institute will house the country’s first repository of tigers, under the Tiger Cell?
A.) Forestry Institute of India
B.) Wildlife Institute of India
C.) Environment Institute of India
D.) ENVIS Centre

Answer: Option 'B'

Wildlife Institute of India

To whom this Current Affairs-08-08-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-08-08-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.