logo

Current Affairs-09-August-2016


  • 1. Name the state which launched the 'Baristha Bunakar Sahayata Yojana' to mark the National handloom day?
A.) Telangana
B.) Madhya Pradesh
C.) Odisha
D.) Haryana

Answer: Option 'C'

Odisha

  • 2. Which of the following states made an MoU with IRCTC to get hospitality and tourism services?
A.) Manipur
B.) Arunachal Pradesh
C.) Sikkim
D.) Meghalaya

Answer: Option 'A'

Manipur

  • 3. Who is the newly elected president of Asian development bank (ADB)?
A.) Haruhiko kuroda
B.) Taroichi yoshida
C.) Mitsao Sato
D.) Takehiko Nakao

Answer: Option 'D'

Takehiko Nakao

  • 4. The Union Government launched an App to enable citizens associate more and more with Swachh Bharat Mission in urban areas
A.) Swachhata App
B.) Swachha Bharat App
C.) Swachh Sang App
D.) Swachh Mission App

Answer: Option 'A'

Swachhata App

  • 5. Lodha committee which is in news recently was a committee constitured to reform which of the following sports organisation.
A.) SAI
B.) IOA
C.) BCCI
D.) BBI

Answer: Option 'C'

BCCI

  • 6. Which country won the gold in first-ever Olympic Women's Rugby Sevens Championship recently?
A.) Australia
B.) New Zealand
C.) Germany
D.) England

Answer: Option 'A'

Australia

  • 7. Ghatampur thermal power project is going to be built in which of the following state?
A.) Rajasthan
B.) Uttar pradesh
C.) Maharashtra
D.) Madhya Pradesh

Answer: Option 'B'

Uttar pradesh

  • 8. Bernard Farrelly is an Australian sportsperson who died recently, he belongs to which of the below sport?
A.) Skiing
B.) Rowing
C.) Surfing
D.) Skulls

Answer: Option 'C'

Surfing

  • 9. Padmashree award recipient litterateur, Mahim Bora has recently died. To which state did he belong?
A.) Manipur
B.) Meghalaya
C.) Sikkim
D.) Assam

Answer: Option 'D'

Assam

  • 10. Most decorated Olympian of all time (23 medals) Michael Phelps, is a swimmer belonging to which of the following country?
A.) England
B.) USA
C.) Australia
D.) New Zealand

Answer: Option 'B'

USA

To whom this Current Affairs-09-08-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-09-08-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.