logo

Current Affairs-10 -September-2016


  • 1. Which Indian bank recently introduced the Software Robotics for power banking operations?
A.) ICICI
B.) SBI
C.) HDFC
D.) DBS Bank

Answer: Option 'A'

ICICI

  • 2. Name the Indian women cricketer who was recently awarded an honorary life membership of the Marylebone Cricket Club?
A.) Anju Jain
B.) Mithali Raj
C.) Anjum Chopra
D.) Jhulan Goswami

Answer: Option 'C'

Anjum Chopra

  • 3. Who is the sports person nominated for the Padma Bhushan, India's third-highest civilian honour by Wrestling Federation of India (WFI)?
A.) Narsingh Yadav
B.) Sushil Kumar
C.) Yogeshwar Dutt
D.) Uday Chand

Answer: Option 'B'

Sushil Kumar

  • 4. Gujarat Governor Om Prakash Kohli took additional charge of the Governor of which state?
A.) Rajasthan
B.) Jharkhand
C.) Himachal Pradesh
D.) Madhya Pradesh

Answer: Option 'D'

Madhya Pradesh

  • 5. The Constitution 122nd Amendment (GST) Bill, 2014 was given assent by the President Pranab Mukherjee as per which Article of Constitution of India?
A.) Article 111
B.) Article 112
C.) Article 109
D.) Article 108

Answer: Option 'A'

Article 111

  • 6. Which of the following state is the cleanest state as per the National Sample Survey Organisation (NSSO)?
A.) Karnataka
B.) Assam
C.) Sikkim
D.) Gujarat

Answer: Option 'C'

Sikkim

  • 7. Indian railways recently decided to implement the flex fare system in which of the following trains?
A.) Shatabdi
B.) Shatabdi
C.) Duronto
D.) All of the above

Answer: Option 'D'

All of the above

  • 8. Which is the first state to link the exam forms with Aadhaar Card?
A.) Andhra Pradesh
B.) Bihar
C.) Haryana
D.) Maharashtra

Answer: Option 'B'

Bihar

To whom this Current Affairs-10-09-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-10-09-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.