logo

Current Affairs Quiz Set - 10 - October - 2016


  • 1. ‘Bathukamma’ festival which entered the Guinness records with participation of 9,292 women. It is the traditional festival of which state in India?
A.) Andhra Pradesh
B.) Telangana
C.) Tamil Nadu
D.) Odisha

Answer: Option 'B'

Telangana

  • 2. Which F1 Racer won the Japan Grandprix at Suzaka Circuit in Suzaka recently?
A.) Nico Roseberg
B.) Max Verstappen
C.) Lewis Hamilton
D.) Kimi Raikkonen

Answer: Option 'A'

Nico Roseberg

  • 3. The World Post Day is observed every year on which of the following day?
A.) October 8th
B.) October 10th
C.) October 9th
D.) October 7th

Answer: Option 'C'

October 9th

  • 4. Who is the new brand ambassador of Vizag Steels?
A.) Sania Mirza
B.) Sachin Tendulkar
C.) Srikanth Kidambi
D.) PV Sindhu

Answer: Option 'D'

PV Sindhu

  • 5. Who is the current Prime Minister of Britain or United Kingdom?
A.) David Cameroon
B.) Theresa May
C.) Gordon Brown
D.) Tony Blair

Answer: Option 'B'

Theresa May

  • 6. Who won the China Open 2016 Tennis Men’s singles tournament recently?
A.) Grigor Dimitrov
B.) Milos Raonic
C.) Novak Djokovic
D.) Andy Murray

Answer: Option 'D'

Andy Murray

  • 7. Who won the China Open 2016 Tennis Women’s singles tournament recently?
A.) Agnieszka Radwanska
B.) Serena Williams
C.) Svetlana Kuznetsova
D.) Maria Sharapova

Answer: Option 'A'

Agnieszka Radwanska

  • 8. According to a new study India will become 2 nd largest coal producer by 2020. Which country is the largest producer currently?
A.) China
B.) Russia
C.) Japan
D.) USA

Answer: Option 'A'

China

To whom this Current Affairs-10-10-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-10-10-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.