Current Affairs-11-August-2016


  • 1. Who of the following was recently appointed as the Managing Director of the State Bank of India?
A.) Arundhati Bhattacharya
B.) Dinesh Kumar Khara
C.) Raj Kamal
D.) None of the Above

Answer: Option 'B'

Dinesh Kumar Khara

  • 2. Name the famous Carnatic vocalist who will be honoured at the United Nations (UN) on India’s 70th Independence Day by A.R. Rahman?
A.) Lata Mangeshkar
B.) T. Brinda
C.) M.S. Subbulakshmi
D.) P.S. Narayanaswamy

Answer: Option 'C'

M.S. Subbulakshmi

  • 3. Name the American swimmer who recently hon his 21 st Gold medal at Rio Olympics?
A.) Michael Phelps
B.) Conor Dwyer
C.) Ryan Lochte
D.) Katie Ledecky

Answer: Option 'A'

Michael Phelps

  • 4. Name the country which agreed to restore its bilateral relations with turkey recently, after a diplomatic rift.
A.) USA
B.) Germany
C.) Egypt
D.) Russia

Answer: Option 'D'

Russia

  • 5. Kundankulam Nuclear power plant has been built by India with the collaboration of which of the following country?
A.) France
B.) Russia
C.) Germany
D.) USA

Answer: Option 'B'

Russia

  • 6. The Iron lady IROM SHARMILA ended her 16-year hunger strike recently to contest in the elections. She belongs to which state?
A.) Meghalaya
B.) Sikkim
C.) Arunachal Pradesh
D.) Manipur

Answer: Option 'D'

Manipur

  • 7. Government recently announced that the NPAs of the scheduled commercial banks have surged by what percent in 2015-16?
A.) 4%
B.) 5%
C.) 6%
D.) 7%

Answer: Option 'A'

4%

  • 8. With which of the following country did the NITI Ayog inked an agreement to setup an Energy portal?
A.) France
B.) Britain
C.) USA
D.) Japan

Answer: Option 'C'

USA

  • 9. National Daughter’s Day will be celebrated on which of the following day?
A.) August 10 th
B.) August 11 th
C.) August 12 th
D.) August 13 th

Answer: Option 'B'

August 11 th

  • 10. 130 MW of solar power plants are commissioned by First Solar India in which of the following two states?
A.) Andhra Pradesh &Telangana
B.) Tamil Nadu & Kerala
C.) Rajasthan &  Punjab
D.) Odisha & West Bengal

Answer: Option 'A'

Andhra Pradesh & Telangana



To whom this Current Affairs-11-08-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-11-08-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.