logo

Current Affairs-11-September-2016


  • 1. Mandi, the cleanest district of rural India as per 2016 ‘Swachh Survekshan’ results is located in which state?
A.) Haryana
B.) Himachal Pradesh
C.) Sikkim
D.) New Delhi

Answer: Option 'B'

Himachal Pradesh

  • 2. Civil Aviation Ministry recently prohibited the use and carriage of a popular model smart phone of which company in aeroplanes?
A.) Samsung Galaxy Note 7
B.) Samsung Galaxy S6
C.) Samsung Galaxy Note 6
D.) Samsung Galaxy S7

Answer: Option 'A'

Samsung Galaxy Note 7

  • 3. Which state won the ‘Best Horticulture State’ Award of the Indian Council of Food and Agriculture (ICFA) recently?
A.) Gujarat
B.) Andhra Pradesh
C.) Haryana
D.) Bihar

Answer: Option 'C'

Haryana

  • 4. Which state has recently launched the pension scheme for construction workers?
A.) Tamil Nadu
B.) Kerala
C.) Punjab
D.) Odisha

Answer: Option 'D'

Odisha

  • 5. Minister of Home affairs, Rajnath Singh recently commissioned offshore patrolling vessel Sarathi in which state?
A.) Andhra Pradesh
B.) Goa
C.) Tamil Nadu
D.) West Bengal

Answer: Option 'B'

Goa

  • 6. What was the name of the registration portal, launched by the Indian government for Indian students studying abroad?
A.) E-Bharat
B.) E-NRI
C.) Milan
D.) Madad

Answer: Option 'D'

Madad

  • 7. Mariyappan Thangavelu is Paralympian from India who won a gold medal at 2016 Rio Olympics recently. He plays which sport?
A.) High Jump
B.) Long Jump
C.) Shot Put
D.) Discus Throw

Answer: Option 'A'

High Jump

  • 8. Name the NASA’s spacecraft that was launched recently to collect samples from an asteroid and return them to Earth in hopes of learning more about the origins of life?
A.) SOHO
B.) STEREO
C.) OSIRIS-REx
D.) Voyager

Answer: Option 'C'

OSIRIS-REx

To whom this Current Affairs-11-09-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-11-09-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.