logo

Current Affairs-12-10-2016


  • 1. Which Indian state recently created 21 new districts in a major administrative reform?
A.) Punjab
B.) Rajasthan
C.) Telangana
D.) Maharashtra

Answer: Option 'C'

Telangana

  • 2. Which state launched the portal of Samajwadi Smartphone Scheme under which

    smartphones will be distributed to people in the state ahead of Assembly election?
A.) Bihar
B.) Uttar Pradesh
C.) Jharkhand
D.) West Bengal

Answer: Option 'B'

Uttar Pradesh

  • 3. International Day of the Girl Child is an international day observed every year on _____
A.) October 9 th
B.) October 10 th
C.) October 11 th
D.) October 12 th

Answer: Option 'C'

October 11 th

  • 4. Which of the following global lender recently ties up with the Uber to offer discounts to

    riders?
A.) Standard Charted
B.) HSBC
C.) CITI Bank
D.) ICBC

Answer: Option 'A'

Standard Charted

  • 5. Which Indian shooter won the Silver medal in the 50m pistol event of the ISSF World Cup

    Final recently?
A.) Gagan Narang
B.) Abhinav Bindra
C.) Vijay Kumar
D.) Jitu Rai

Answer: Option 'D'

Jitu Rai

  • 6. “Aiyoh” and “Aiyah” are the latest Indian words that were added to which English dictionary

    recently?
A.) Cambridge
B.) Oxford
C.) Webster
D.) Collins

Answer: Option 'B'

Oxford

  • 7. What does the second ‘B’ stands for in “IBBI”?
A.) Bankruptcy
B.) Banking
C.) Board
D.) Business

Answer: Option 'C'

Board

  • 8. Who is the current Trade and Commerce Minister of India?
A.) M Venkaiah Naidu
B.) Arun Jaitley
C.) Manohar Parikkar
D.) Nirmala Sitaraman

Answer: Option 'D'

Nirmala Sitaraman

To whom this Current Affairs-12-10-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-12-10-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.