Current Affairs-13-September-2016


  • 1. Who of the following team won the 2016 Durand Cup football title?
A.) Army Green
B.) DSK Shivajians
C.) Aizawal FC
D.) Neroca FC

Answer: Option 'A'

Army Green

  • 2. Which of the following is only the second German player to win the 2016 US Open Women’s Singles title?
A.) Ana Ivanovic
B.) Victoria Azarenka
C.) Angelique Kerber
D.) Caroline Wozniacki

Answer: Option 'C'

Angelique Kerber

  • 3. Who won the 2016 US Open Men’s Singles title?
A.) Novak Djokovic
B.) Stan Wawrinka
C.) G Monfils
D.) Kei Nishikori

Answer: Option 'B'

Stan Wawrinka

  • 4. GST Council will be formed as per which article of the Indian constitution?
A.) Article 279A
B.) Article 270A
C.) Article 234C
D.) Article 174A

Answer: Option 'A'

Article 279A

  • 5. ‘Yudh Abhyas 2016’, A Joint India-US Army exercise began in which city?
A.) Andhra Pradesh
B.) Goa
C.) Uttarakhand
D.) Odisha

Answer: Option 'C'

Uttarakhand

  • 6. Uttar Pradesh government recently appointed whom as the brand ambassador of the ambitious Samajwadi Pension Yojana?
A.) Sachin Tendulkar
B.) Amitab Bacchan
C.) Deepika Padukone
D.) Vidya Balan

Answer: Option 'D'

Vidya Balan

  • 7. What is the toll-free number recently launched by union government for postal complaints?
A.) 1001
B.) 1924
C.) 1024
D.) 1900

Answer: Option 'B'

1924

  • 8. Which state recently signed an MoU with Singapore government for developing a smart integrated township in the state?
A.) Maharashtra
B.) Haryana
C.) Odisha
D.) Himachal Pradesh

Answer: Option 'D'

Himachal Pradesh



To whom this Current Affairs-13-09-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-13-09-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.