logo

Current Affairs-13-10-2016


  • 1. The first BRICS Trade Fair and Exhibition was recently held at ____
A.) New Delhi
B.) Goa
C.) Jaipur
D.) Pune

Answer: Option 'A'

New Delhi

  • 2. What is India’s rank out of 118 countries on the International Food Policy Research

    Institute’s (IFPRI) Global Hunger Index (GHI) in 2016?
A.) 107 th
B.) 97 th
C.) 95 th
D.) 101 st

Answer: Option 'B'

97 th

  • 3. Which Oil Company planned to construct the India’s longest LPG pipeline from Gujarat coast

    to Gorakhpur?
A.) Hindustan Petroleum
B.) Bharat Petroleum
C.) Reliance Petrol
D.) Indian Oil Company

Answer: Option 'D'

Indian Oil Company

  • 4. The First World Tsunami Awareness Day will be observed on which of the following day?
A.) November 1 st
B.) October 30 th c.
C.) November 5 th
D.) d. October 28 th

Answer: Option 'C'

November 5 th

  • 5. Who is the first female Indian golfer to record 3 consecutive top 10 European Tour finishes?
A.) Vani Kapoor
B.) Shradhanjali Singh
C.) Meghana Bal
D.) Aditi Ashok

Answer: Option 'D'

Aditi Ashok

  • 6. What is the Tagline of the Bank of Maharashtra?
A.) One Family One Bank
B.) India’s International Bank
C.) Relationships Beyond Banking
D.) Prosperity for All

Answer: Option 'A'

One Family One Bank

  • 7. Who was recently appointed as a Whole-Time Member of markets regulator SEBI?
A.) Rajeev Kumar Agarwal
B.) G Ramalingam
C.) S Raman
D.) Nishant Rai

Answer: Option 'B'

G Ramalingam

  • 8. Which former NBA player appointed was appointed as the Ambassador to China’s Mars

    mission by 2020?
A.) Sun Yue
B.) Yi Jianlian
C.) Yao Ming
D.) Mengke Bateer

Answer: Option 'C'

Yao Ming

To whom this Current Affairs-13-10-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-13-10-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.