Current Affairs-14-September-2016


  • 1. Deepa Malik is the first Indian women to win a Medal at Paralympics. She plays which sport?
A.) Javelin Throw
B.) Discuss Throw
C.) Short put
D.) High Jump

Answer: Option 'C'

Short put

  • 2. The India-US Economic Summit 2016 will be held in which city?
A.) New Delhi
B.) Mumbai
C.) Bengaluru
D.) Hyderabad

Answer: Option 'A'

New Delhi

  • 3. Name the stock exchange that became the first Indian stock exchange to file Initial Public Offering (IPO) with SEBI?
A.) BSE
B.) NSE
C.) MCX
D.) NCDEX

Answer: Option 'A'

BSE

  • 4. Name the Indian athlete who won a Gold medal at Rio Paralympics in the Javelin throw?
A.) Amit Kumar
B.) Rajinder Singh
C.) Murlikant Petkar
D.) Devendra Jhajharia

Answer: Option 'D'

Devendra Jhajharia

  • 5. The first ever BRICS Wellness workshop was held in which city?
A.) Chennai
B.) Bengaluru
C.) New Delhi
D.) Kolkata

Answer: Option 'B'

​Bengaluru

  • 6. Which country established the World’s longest bullet train network with a total of 20,000KM of track network?
A.) Japan
B.) Germany
C.) China
D.) USA

Answer: Option 'C'

China

  • 7. Government of India recently signed an MoU with which country in the field of National Housing Policy Development and Management?
A.) Kenya
B.) Maldives
C.) South Africa
D.) Malaysia

Answer: Option 'A'

Kenya

  • 8. Who was recently appointed as the new Prime Minister of Armenia?
A.) Serzh Sargsyan
B.) Karen Karapetyan
C.) Kirair Sefilian
D.) Taron Margaryan

Answer: Option 'B'

Karen Karapetyan

  • 9. Who has been recently conferred the ‘Tamil Ratna’ award in USA?
A.) A R Rehman
B.) Rajini kanth
C.) Subramanian Swamy
D.) Navi Pillay

Answer: Option 'C'

Subramanian Swamy



To whom this Current Affairs-14-09-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-14-09-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.