logo

Current Affairs-14-10-2016


  • 1. Which Indian Public Sector Bank recently appointed PV Sindhu and K Srikanth as their Brand Ambassadors?
A.) Bank of India
B.) Bank of Baroda
C.) SBI
D.) Andhra Bank

Answer: Option 'B'

Bank of Baroda

  • 2. King Bhumibol Adulyadej who died recently ending reign of world’s longest serving monarch. He is the King of which country?
A.) Cambodia
B.) Laos
C.) Thailand
D.) Vietnam

Answer: Option 'C'

Thailand

  • 3. International Day for Disaster Reduction is observed on which of the following day?
A.) October 13
B.) October 12
C.) October 11
D.) October 10

Answer: Option 'A'

October 13

  • 4. The American singer and songwriter who was recently awarded the Nobel Prize in Literature?
A.) Randy Newman
B.) James Taylor
C.) David Bazan
D.) Bob Dylan

Answer: Option 'D'

Bob Dylan

  • 5. What is the capital city of Eritrea, an East African country?
A.) Abuja
B.) Accra
C.) Asmara
D.) Dodoma

Answer: Option 'C'

Asmara

  • 6. Government if India recently approved an MoU with which of following country on cooperation in field of water management?
A.) Hungary
B.) Italy
C.) France
D.) Germany

Answer: Option 'A'

Hungary

  • 7. Minister of Petroleum, Dharmendra Pradhan launched the National Seismic Programme in which river basin?
A.) Ganga
B.) Mahanadi
C.) Narmada
D.) Godavari

Answer: Option 'B'

Mahanadi

  • 8. Which bank successfully executed transactions in international trade finance and remittances using Blockchain technology in partnership with Emirates NBD?
A.) HDFC
B.) Axis Bank
C.) ICICI
D.) Kotak Mahindra

Answer: Option 'C'

ICICI

To whom this Current Affairs-14-10-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-14-10-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.