logo

Current Affairs-15-10-2016


  • 1. Which Indian sportsperson won the 28th Jimmy George foundation award instituted for the best sports person in the state of Kerala?
A.) PR Sreejesh
B.) Deepika Pallikal
C.) Anju B George
D.) Sanju Samson

Answer: Option 'A'

PR Sreejesh

  • 2. Securities and Exchange Board of India, SEBI has recently banned how many entities in a case related to tax evasion and illegal gains through misuse of stock exchange mechanism?
A.) 15
B.) 18
C.) 20
D.) 21

Answer: Option 'D'

21

  • 3. Which Formula One driver would retire from professional racing at the end of the world endurance season in Bahrain in November?
A.) Michael Schumacher
B.) Mark Webber
C.) Sebastian Vettel
D.) Fernando Alonso

Answer: Option 'B'

Mark Webber

  • 4. India recently inked agreement with which country to setup 25 Agro Irradiation Centres to reduce post-harvest loses in agriculture?
A.) Germany
B.) USA
C.) Russia
D.) France

Answer: Option 'C'

Russia

  • 5. The World Standards Day is observed on which of the following day?
A.) October 14
B.) October 13
C.) October 12
D.) October 11

Answer: Option 'A'

October 14

  • 6. Who was recently unanimously elected as the new secretary general of United Nations?
A.) Jan Eliasson
B.) Peter Thomson
C.) Antonio Guterres
D.) Ban ki Moon.

Answer: Option 'C'

Antonio Guterres

  • 7. Which of the following country recently became the top Test nation in the latest ICC Test Team Rankings?
A.) Pakistan
B.) Australia
C.) South Africa
D.) India

Answer: Option 'D'

India

  • 8. Who is the Author of the book titled “The Legend Of Lakshmi Prasad”?
A.) Vikram Seth
B.) Arundathi Roy
C.) Twinkle Khanna
D.) Aravind Adiga

Answer: Option 'C'

​Twinkle Khanna

To whom this Current Affairs-15-10-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-15-10-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.