logo

Current Affairs-16-August-2016

Advertisement

  • 1. Which state received a maximum number of gallantry awards for police services in the country on the eve of Independence Day.
A.) Karnataka
B.) Odisha
C.) West Bengal
D.) Telangana

Answer: Option 'D'

Telangana

  • 2. Student Credit Card Scheme, is a loan scheme launched by the chief minister of a staterecently on the eve of Independence day celebrations. Name the state?
A.) Maharashtra
B.) Punjab
C.) Bihar
D.) Gujarat

Answer: Option 'C'

Bihar

  • 3. The Insurance regulator PFRDA has reduced the minimum annual contribution to Rs._____ from Rs. 6,000 to keep the account active in order to encourage more people to join the National Pension System
A.) 2,000
B.) 3,000
C.) 1,500
D.) 1,000

Answer: Option 'D'

1,000

  • 4. India’s first Bio-CNG plant, which will use agricultural residue to generate CNG which in-turn can be an alternate fuel to the Automobiles that run CNG, is launched in which of the below city?
A.) Noida
B.) Bangalore
C.) Pune
D.) Kolkata

Answer: Option 'C'

Pune

  • 5. The first National Conference of Investigation Agencies was held at which city?
A.) Hyderabad
B.) Kolkata
C.) Mumbai
D.) New Delhi

Answer: Option 'D'

New Delhi

  • 6. Who of the following is heading he National Committee on Trade Facilitation to develop the Pan-India road map?
A.) Pradeep Kumar Sinha
B.) Prakash Behara
C.) Diptikant Behera
D.) G Bhaskar Rao

Answer: Option 'A'

Pradeep Kumar Sinha

  • 7. Which of the below bank recently launched an USSD based mobile app in partnership with NPCI?
A.) HDFC
B.) SBI
C.) UBI
D.) IDBI

Answer: Option 'C'

UBI

  • 8. What is the theme of Indian Film Festival (IFF) of Melbourne 2016?
A.) Films for society
B.) Green Environment
C.) Women Empowerment
D.) None of these

Answer: Option 'C'

Women Empowerment

  • 9. Union Minister of State for Petroleum and Natural Gas, Dharmendra Pradhan, launched clean cooking fuel scheme for BPL women in which state?
A.) West Bengal
B.) Telangana
C.) Odisha
D.) Assam

Answer: Option 'A'

West Bengal

  • 10. Union government recently notified a revised tax treaty with which of the following country?
A.) Switzerland
B.) Italy
C.) USA
D.) Mauritius

Answer: Option 'D'

Mauritius

To whom this Current Affairs-16-08-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-16-08-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.