logo

Current Affairs-16-September-2016


  • 1. India recently offered additional developmental assistance of one billion dollars to which Asian country?
A.) Sri Lanka
B.) Sri Lanka
C.) Afghanistan
D.) Sri Lanka

Answer: Option 'C'

Afghanistan

  • 2. Aircel is to be merged with which telecom operator to become the fourth largest mobile phone operator in the country?
A.) Reliance Communications
B.) Airtel
C.) Vodafone
D.) BSNL

Answer: Option 'A'

Reliance Communications

  • 3. World’s first self-driving cars launched by which cab service company on the road in the Pittsburgh, USA?
A.) Lyft
B.) Uber
C.) LeCab
D.) Hailo

Answer: Option 'B'

Uber

  • 4. The world’s strongest Typhoon, Meranti, was made landfall in which country causing widespread destruction?
A.) Japan
B.) Thailand
C.) South Korea
D.) China

Answer: Option 'D'

China

  • 5. Which team won the 2016-2017 Duleep Trophy Tournament?
A.) India Blue
B.) India Red
C.) India Green
D.) Rest of India

Answer: Option 'A'

India Blue

  • 6. International Day of Democracy was observed on which day?
A.) September 13
B.) September 14
C.) September 15
D.) September 16

Answer: Option 'C'

September 15

  • 7. India recently declared itself free from which of the following highly contagious infectious viral disease of birds?
A.) Salmonella
B.) Avian Pox
C.) Avian Flu
D.) H1N1

Answer: Option 'C'

Avian Flu

  • 8. Name the country that will held the annual meetings of the African Development Bank Group?
A.) South Africa
B.) India
C.) Nigeria
D.) Congo

Answer: Option 'B'

India

  • 9. Which bank recently joined hands with Banaras Hindu University to offer Specialized banking courses?
A.) Axis Bank
B.) HDFC Bank
C.) ICICI Bank
D.) Yes Bank

Answer: Option 'A'

Axis Bank

  • 10. Engineers Day in India is celebrated on September 15th to mark the birthday of which famous person?
A.) Dr. Abdul Kalam
B.) Sir Arthur Cotton
C.) Moskhagundam Vishvesvaraya
D.) Sir CV Raman

Answer: Option 'C'

Moskhagundam Vishvesvaraya

To whom this Current Affairs-16-09-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-16-09-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.