logo

Current Affairs-16-10-2016

Advertisement

  • 1. Indian government decided to utilise the vast network of post offices across the country to sell subsidised ______
A.) Rice
B.) Pulses
C.) Cooking Oil
D.) Gas

Answer: Option 'B'

Pulses

  • 2. The 17 th India-Russia Annual Summit is held at ____ recently.
A.) Goa
B.) Pune
C.) Chennai
D.) Bangalore

Answer: Option 'A'

Goa

  • 3. Which South Asian country announced that it would leave the Commonwealth Group over the human rights row?
A.) Myanmar
B.) Indonesia
C.) Maldives
D.) Sri Lanka

Answer: Option 'C'

Maldives

  • 4. According to the RBI for the first time ever India’ banking system reported total deposits of Rs. ____ lakh crore?
A.) 500
B.) 250
C.) 250
D.) 100

Answer: Option 'D'

100

  • 5. Which country won the inaugural edition of the BRICS U-17 Football Tournament that was recently played in India?
A.) Brazil
B.) India
C.) Russia
D.) South Africa

Answer: Option 'A'

Brazil

  • 6. International Day of Rural Women is celebrated every year on ______
A.) October 12
B.) October 13
C.) October 14
D.) October 15

Answer: Option 'D'

October 15

  • 7. United Nations recognized birthday of which eminent Indian as the World Student’s Day to be observed on October 15 th every year?
A.) Jawaharlal Nehru
B.) Dr. APJ Abdul Kalam
C.) CV Raman
D.) M.Vishveshwarayya

Answer: Option 'B'

Dr. APJ Abdul Kalam

  • 8. Shaurya Smarak was inaugurated by PM Narendra Modi in which of the following state?
A.) Telangana
B.) Maharashtra
C.) Madhya Pradesh
D.) Kerala

Answer: Option 'C'

Madhya Pradesh

To whom this Current Affairs-16-10-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-16-10-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.