logo

Current Affairs-17-August-2016

Advertisement

  • 1. Name the player who won the gold medal in men’s singles tennis category in Rio 2016 Olympic Games?
A.) Andy Murray
B.) Novak Djokovic
C.) Nishikori
D.) Del Potro

Answer: Option 'A'

Andy Murray

  • 2. Quantum Experiments at Space Scaler (QUESS) satellite is the world's first quantum satellite launched recently by which country?
A.) China
B.) USA
C.) Russia
D.) India

Answer: Option 'A'

China

  • 3. Which state government recently announced hike in pension to th freedom fighters?
A.) Madhya Pradesh
B.) Odisha
C.) Karnataka
D.) Tamil Nadu

Answer: Option 'D'

Tamil Nadu

  • 4. What is the India’s rank in Global Innovation Index?
A.) 44
B.) 55
C.) 66
D.) 88

Answer: Option 'C'

66

  • 5. Sprinter, Usain Bolt won gold in men’s 100-metre final at the Rio Olympics. He Represents which country?
A.) Barbodos
B.) Jamaica
C.) St. Lucia
D.) Antiqua

Answer: Option 'B'

Jamaica

  • 6. Who received the APJ Abdul Kalam Award for the year 2016 recently?
A.) P Shanmugam
B.) N Murali
C.) Kiran Majumdar
D.) Rupal Singh

Answer: Option 'A'

P Shanmugam

  • 7. Which of the following company has acquired the gaming startup company called “BEAM” recently?
A.) Google
B.) Microsoft
C.) IBM
D.) Apple

Answer: Option 'B'

Microsoft

  • 8. “The Gospel of Yudas” is a book authored by whom?
A.) K.R. Meera
B.) DP Sathpathy
C.) Rupesh
D.) Sanjay Das

Answer: Option 'A'

K.R. Meera

  • 9. Ruth Jebet won a first ever Gold for her country in the 3000m Steeplechase at Rio Olympics. She belongs to which country?
A.) Egypt
B.) Nigeria
C.) Congo
D.) Bahrain

Answer: Option 'D'

Bahrain

  • 10. The hammer thrower, Anita Wlodarczyk, who created a world record of 82.29m in women’s hammer throw to win gold at Rio Olympics is from which country?
A.) Kazakhstan
B.) Russia
C.) Poland
D.) Serbia

Answer: Option 'C'

Poland

To whom this Current Affairs-17-08-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-17-08-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.