logo

Current Affairs-17-September-2016


  • 1. The Environment Ministers of BRICS countries meeting to strengthen mutual cooperation was held in which place recently?
A.) Pune
B.) Goa
C.) Mumbai
D.) Hyderabad

Answer: Option 'B'

Goa

  • 2. What is India’s rank according to the Economic Freedom of the World 2016 Annual Report?
A.) 110 th
B.) 108 th
C.) 112 th
D.) 106 th

Answer: Option 'C'

112 th

  • 3. Which is the most sustainable city in the world and had unbeatable environmental credentials, according to new research?
A.) Munich
B.) Zurich
C.) Vienna
D.) Stockholm

Answer: Option 'B'

Zurich

  • 4. The 2016 International Day for the Preservation of the Ozone Layer was observed across the world on _______?
A.) September 16
B.) September 15
C.) September 14
D.) September 13

Answer: Option 'A'

September 16

  • 5. Which of the following Physician and Author will be honoured by Barack Obama with 2015 National Humanities Medal?
A.) Elaine Pagels
B.)  Isabel Wilkerson
C.) Abraham Verghese
D.) Louis Menand

Answer: Option 'C'

Abraham Verghese

  • 6. Naropa festival is celebrated once in 12 years, which is also called as ‘Kumbh of Himalayas’. It’s the festival of which religion?
A.) Jainism
B.) Buddhism
C.) Hindu
D.) Parsi

Answer: Option 'B'

Buddhism

  • 7. Which Indian city will host African Development Bank meet in 2017?
A.) Ahmedabad
B.) Pune
C.) Chennai
D.) Hyderabad

Answer: Option 'A'

Ahmedabad

  • 8. Who will chair the GST Council of India, which will decide on the tax rate, exempted goods and the threshold under the new taxation regime?
A.) Narendra Modi
B.) Ashok Lavasa
C.) Arun Jaitley
D.) Venkaiah Naidu

Answer: Option 'C'

Arun Jaitley

To whom this Current Affairs-17-09-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-17-09-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.