Current Affairs-17-10-2016


  • 1. The first edition of BRICS-BIMSTEC outreach summit was recently held in _______
A.) Pune
B.) Goa
C.) Patna
D.) Kolkata

Answer: Option 'B'

Goa

  • 2. Home Minister Rajnath Singh recently inaugurated the 10-day ‘RashtriyaSanskritiMahotsav’ (RSM) at _______
A.) New Delhi
B.) Mumbai
C.) Lucknow
D.) Patna

Answer: Option 'A'

New Delhi

  • 3. Which of the following is the most safest country in the world according to the Global Travel and Tourism Report 2016?
A.) Qatar
B.) Iceland
C.) UAE
D.) Finland

Answer: Option 'D'

Finland

  • 4. Which country’s Navy recently commissioned its largest, most expensive and technologically advanced destroyer, Zumwalt?
A.) China
B.) Britain
C.) USA
D.) Japan

Answer: Option 'C'

USA

  • 5. The International Cricket Council (ICC) decided to organise the first ever ICC Women’s World T20 event in _____
A.) 2018
B.) 2019
C.) 2020
D.) 2021

Answer: Option 'C'

2020

  • 6. World Food Day is observed on which of the following day?
A.) October 16
B.) October 14
C.) October 12
D.) October 18

Answer: Option 'A'

October 16

  • 7. Which Renowned writer has been selected for the Mathrubhumi Literary Award recently?
A.) M.T. Vasudevan
B.) C Radhakrishnan
C.) NS Madavan
D.) U.K Kumaran

Answer: Option 'B'

C Radhakrishnan

  • 8. Which country is the current Chair of the BRICS group?
A.) India
B.) China
C.) Brazil
D.) Russia

Answer: Option 'A'

India



To whom this Current Affairs-17-10-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-17-10-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.