Current Affairs-18-August-2016


  • 1. How many cities were selected for infrastructure development under the Smart Ganga City Scheme of the Union Government?
A.) 10
B.) 12
C.) 15
D.) 20

Answer: Option 'A'

10

  • 2. The Indian music composer who was recently received the Tamil Ratna Award is?
A.) Illayaraja
B.) A.R. Rahman
C.) Harris Jayaraj
D.) Santosh narayanan

Answer: Option 'B'

A.R. Rahman

  • 3. Who of the following has been appointed as the governor of Manipur recently?
A.) V Shanmuganathan
B.) I Vidyasagar
C.) K Rosaiah
D.) Najma Heptullah

Answer: Option 'D'

Najma Heptullah

  • 4. To which of the following African country did India offered an aid of $1 million to cope up with the El Nino effects?
A.) Zambia
B.) Kenya
C.) Zimbabwe
D.) Congo

Answer: Option 'C'

Zimbabwe

  • 5. Who has been appointed as the New Governor of the state of Punjab?
A.) V.P. Singh Badnore
B.) K Rosaiah
C.) Jagdish Mukhi
D.) Banwarlal Purohit

Answer: Option 'A'

V.P. Singh Badnore

  • 6. Which of the following cricket team attainde the top rank in the Test rankings recently?
A.) Australia
B.) India
C.) Srilanka
D.) England

Answer: Option 'B'

India

  • 7. Who has been appointed as the Governor for the state of Assam recently?
A.) V Shanmuganathan
B.) Jagdish Mukhi
C.) Narasimhan
D.) Banwarlal Purohit

Answer: Option 'D'

Banwarlal Purohit

  • 8. PM Narendra Modi recently announced what percent of hike in the freedom fighters’ pension?
A.) 5%
B.) 10%
C.) 15%
D.) 20%

Answer: Option 'D'

20%

  • 9. Which city is hosting the SAARC Nations Youth Parliamentarians Conference on Peace and Harmony for development 2016?
A.) Kuala lumpur
B.) Tokyo
C.) Islamabad
D.) Tashkent

Answer: Option 'C'

Islamabad

  • 10. Which of the below women wrestler won the first medal for India in RIO Olympics 2016?
A.) Vinesh Phogat
B.) Sakshi Malik
C.) Geeta Phogat
D.) Babita Kumari

Answer: Option 'B'

Sakshi Malik



To whom this Current Affairs-18-08-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-18-08-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.