logo

Current Affairs-18-September-2016


  • 1. The Paramparagat Krishi Vikas Yojana has been launched by Government of India to support and promote ______
A.) BT Crops
B.) Usage of fertilizers
C.) Organic Farming
D.) Irrigation Facilities

Answer: Option 'C'

Organic Farming

  • 2. Tata AIG General Insurance Company Limited had joined hands with which mobile payments’ company to provide health insurance to cab and auto drivers?
A.) Paytm
B.) Oxygen
C.) MobiKwik
D.) Jio Money

Answer: Option 'A'

Paytm

  • 3. Which Indian player was recently honoured with Arjuna Award for 2016 in New Delhi?
A.) Umesh Yadav
B.) Mohammad Shami
C.) KL Rahul
D.) Ajinkya Rahane

Answer: Option 'D'

Ajinkya Rahane

  • 4. The Indian Navy launched an advanced indigenously built guided-missile destroyer called ____
A.) INS Porbandar
B.) INS Paradip
C.) INS Mormugao
D.) INS Ranvijay

Answer: Option 'C'

INS Mormugao

  • 5. Who of the following is the author of the book ‘His Bloody Project’?
A.) Graeme Macrae Burnet
B.) A.A. Milne
C.) Paul Beatty
D.) Cassandra Clare

Answer: Option 'A'

Graeme Macrae Burnet

  • 6. The Headquarters of African Development Bank (AfDB) is located in which country?
A.) DPR Congo
B.) Ivory Coast
C.) South Africa
D.) Egypt

Answer: Option 'B'

Ivory Coast

  • 7. According to the recent RBI Report, which state had emerged on the top among all other states in attracting industrial investments in 2015-16?
A.) Telangana
B.) Gujarat
C.) Karnataka
D.) Andhra Pradesh

Answer: Option 'D'

Andhra Pradesh

  • 8. The Reserve Bank of India (RBI) announced India’s foreign exchange reserves went up to _____
A.) $370 Billion
B.) $360 Billion
C.) $350 Billion
D.) $340 Billion

Answer: Option 'A'

$370 Billion

To whom this Current Affairs-18-09-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-18-09-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.