Current Affairs-18-10-2016


  • 1. Which country recently opened Latin America’s first elephant sanctuary?
A.) Argentina
B.) Peru
C.) Brazil
D.) Mexico

Answer: Option 'C'

Brazil

  • 2. India’s most valuable company based on market capitalization is _______
A.) TCS
B.) Infosys
C.) ONGC
D.) Reliance

Answer: Option 'A'

TCS

  • 3. Who is the current chairman of the Twenty-First Law Commission? 
A.) D.K. Jain
B.) Balbir Singh Chauhan
C.) Bimal Patel
D.) Siva Kumar

Answer: Option 'B'

Balbir Singh Chauhan

  • 4. Which country recently successfully launched a spacecraft (Shenzhou-11) carrying two astronauts, in its longest-ever manned space mission?
A.) Japan
B.) South Korea
C.) Singapore
D.) China

Answer: Option 'D'

China

  • 5. The International Day for the Eradication of Poverty was observed every year on ____
A.) October 16
B.) October 17
C.) October 18
D.) October 19

Answer: Option 'B'

October 17

  • 6. 2016 SAARC Sufi festival was recently held at ____
A.) Jaipur
B.) Pune
C.) Lucknow
D.) Kashmir

Answer: Option 'A'

Jaipur

  • 7. The Japanese Encephalitis has killed over 150 children in Malkangiri districtrecently. This is in which state?
A.) Maharashtra
B.) Madhya Pradesh
C.) Odisha
D.) West Bengal

Answer: Option 'C'

Odisha

  • 8. The Indian Silk Export Promotion Council recently organized 5th India International Silk Fair at _________
B.)  Patna
C.) Bhopal
D.) Nagpur

Answer: Option 'A'

New Delhi



To whom this Current Affairs-18-10-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-18-10-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.