logo

Current Affairs-19-September-2016


  • 1. Punjab National Bank has recently appointed which Indian cricketer as its new Brand Ambassador?
A.) Virat Kohli
B.) Rohit Sharma
C.) Suresh Raina
D.) MS Dhoni

Answer: Option 'A'

Virat Kohli

  • 2. World Bank will invest 1000 crore rupees to the development of inland waterways in which state of India?
A.) Arunachal Pradesh
B.) Bihar
C.) Assam
D.) West Bengal

Answer: Option 'C'

Assam

  • 3. Who was recently appointed as goodwill ambassador for the Diginity of Survivors of Human Trafficking of UNODC?
A.) Malala Yousafzai
B.) Nadia Murand
C.) Mohammed Aziz
D.) Satyabrata Chatterjee

Answer: Option 'B'

Nadia Murand

  • 4. The latest meeting of the Non-Aligned Movement (NAM), 17 th NAM summit, was recently held in which country?
A.) India
B.) Belgrade
C.) Venezuela
D.) Brazil

Answer: Option 'C'

Venezuela

  • 5. Who was recently appointed as the new chairman of the Union Public Service Commission (UPSC) by the President of India?
A.) Deepak Gupta
B.) Vinay Mittal
C.) David R Syiemlieh
D.) Alka Sirohi

Answer: Option 'D'

Alka Sirohi

  • 6. Which country topped the medals tally at 2016 RIO Paralympics?
A.) USA
B.) China
C.) Ukraine
D.) Great Britain

Answer: Option 'B'

China

  • 7. Name the country whose national broadcaster launched a website in Baluchi language for people of Baluchistan region?
A.) India
B.) Pakistan
C.) china
D.) Afghanistan

Answer: Option 'A'

India

  • 8. Which player won the 2016 US Open Men’s Singles Tennis tournament title?
A.) Novak Djokovic
B.) Andy murray
C.) Stan Wawrinka
D.) Roger federer

Answer: Option 'C'

Stan Wawrinka

To whom this Current Affairs-19-09-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-19-09-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.