logo

Current Affairs-21-September-2016

Advertisement

  • 1. West Bengal to confer Banga Bibhushan Award to which of the Indian famous singer?
A.) Asha Bhonsle
B.) Lata Mangeskar
C.) Usha Utap
D.) Ila Arun

Answer: Option 'B'

Lata Mangeskar

  • 2. India successfully test-fired the most advanced surface-to- air missile off the Odisha coast?
A.) Barak-8
B.) Akash
C.) Maitri
D.) Trishul

Answer: Option 'A'

Barak-8

  • 3. The Union Human Resource Development Minister Prakash Javadekar recently launched the Param-Ishan supercomputing facility at?
A.) IIT, Bombay
B.) IIT, Madras
C.) IIT, Guwahati
D.) IIT, Kanpur

Answer: Option 'C'

IIT, Guwahati

  • 4. In the recently held United Nations General Assembly Summit the world leaders adopted a declaration for Refugees and Migrants called _____
A.) Kyoto Declaration
B.) Washington Declaration
C.) London Declaration
D.) New York Declaration

Answer: Option 'D'

New York Declaration

  • 5. Name the service launched by Indian Railways recently to facilitate access to wheelchairs,battery operated cars for elderly, differently-abled people?
A.) Yatri Mitra Sewa
B.) Yatri Sewak
C.) Yatri Mytrhi
D.) Grahak Sewa

Answer: Option 'A'

Yatri Mitra Sewa

  • 6. The first ever Indian Music-Dance festival started in which country?
A.) China
B.) Australia
C.) USA
D.) Malaysia

Answer: Option 'B'

Australia

  • 7. Who won the Singapore Grand Prix 2016 recently and also took the first position in the Formula One World Championships?
A.) Lewis Hamilton
B.) Sebasttian Vettel
C.) Nico Roseberg
D.) Daniel

Answer: Option 'C'

Nico Roseberg

  • 8. How many investment banks are selected by Government for share sale in Housing & Urban Development Corporation Limited (HUDCO)?
A.) 4
B.) 6
C.) 8
D.) 10

Answer: Option 'A'

4

To whom this Current Affairs-21-09-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-21-09-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.