logo

Current Affairs-22-August-2016


  • 1. Who got the honour of bearing Indian flag and leading the Indian contingent at the closing ceremony of RIO Olympics 2016?
A.) Sakshi Malik
B.) PV Sindhu
C.) Dipa Karmakar
D.) Abhinav Bindra

Answer: Option 'A'

Sakshi Malik

  • 2. Which Indian actor will get the prestigious French honour, Chevalier de L'Ordre Arts et Lettres (The Knight of the Order of Arts and Letters) awarded by the French government?
A.) Amitabh Bachchan
B.) Rajinikanth
C.) Kamal Haasan
D.) Sashi Kapoor

Answer: Option 'C'

​Kamal Haasan

  • 3. Which city is going to host the 2020 Summer Olympics?
A.) London
B.) Helsinki
C.) Tokyo
D.) Athens

Answer: Option 'C'

Tokyo

  • 4. One Belt and One Road (OBOR) an initiative along the ancient Silk Road is proposed by which country?
A.) Pakistan
B.) India
C.) Myanmar
D.) China

Answer: Option 'D'

China

  • 5. Which country won the Men’s Basketball gold at the Rio Olympics 2016?
A.) Serbia
B.) USA
C.) Russia
D.) Brazil

Answer: Option 'B'

USA

  • 6. Sadbhavana Diwas is celebrated on the birth anniversary of ____
A.) Indira Gandhi
B.) Rajiv Gandhi
C.) Jawaharlal Nehru
D.) Lal bahadur Shastri

Answer: Option 'B'

Rajiv Gandhi

  • 7. Name the President of Indian Olympic Association (IOA) who has been awarded the Olympic Order for his outstanding services to the Olympic movement?
A.) N Ramachandran
B.) Rajeev Mehta
C.) Anil Khanna
D.) Vijay Kumar

Answer: Option 'A'

N Ramachandran

  • 8. The annual Sangeet Martand Ustad Chand Khan Lifetime Achievement Award was conferred up on santoor maestro ______
A.) Rahul Sharma
B.) Shiv Kumar Sharma
C.) Zakir Hussain
D.) Ravi Shankar

Answer: Option 'B'

Shiv Kumar Sharma

  • 9. National Institute of Smart Governance (NISG) is located at ______
A.) Mumbai
B.) Bangalore
C.) Hyderabad
D.) Ahmedabad

Answer: Option 'C'

Hyderabad

  • 10. The closing ceremony of the recently concluded Rio Olympics 2016 was held at which of the following stadiums?
A.) Sambodromo
B.) Whitewater Stadium
C.) Deodoro Stadium
D.) Marcana Stadium

Answer: Option 'D'

Marcana Stadium

To whom this Current Affairs-22-08-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-22-08-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.