logo

Current Affairs-23-August-2016


  • 1. 1000 MW Turga hydel project that was recently approved by the Central Electricity Authority (CEA) will be installed in which state?
A.) West Bengal
B.) Odisha
C.) Maharashtra
D.) Gujarat

Answer: Option 'A'

West Bengal

  • 2. The state run PSU BSNL has signed a MoU with which of the following world software giant to provide telecom & IT solutions to big businesses?
A.) IBM
B.) Cisco
C.) Microsoft
D.) Oracle

Answer: Option 'C'

Microsoft

  • 3. The 2016 Kabaddi World Cup will be hosted by which country?
A.) India
B.) Pakistan
C.) Iran
D.) South Korea

Answer: Option 'A'

India

  • 4. Name the badminton player who won the Rajiv Khel Ratna Award for 2016?
A.) Saina Nehwal
B.) PV Sindhu
C.) Kidambi Srikanth
D.) Jwala Gutta

Answer: Option 'B'

PV Sindhu

  • 5. Which Indian Rio Olympic shooter won the prestigious Rajiv Khel Ratna Award for 2016?
A.) Abhinav Bindra
B.) Gagan Narang
C.) Gurpreet Singh
D.) Jitu Rai

Answer: Option 'D'

Jitu Rai

  • 6. Name the Cricketer who recently won the Arjuna Award for 2016?
A.) Manish Pandey
B.) Ajinkya Rahane
C.) Mohammad Shami
D.) Bhuvaneshwar Kumar

Answer: Option 'B'

Ajinkya Rahane

  • 7. Name the coach who was selected for Dronacharya Award for 2016. He is the coach for the Indian Gymnastic sensation, Dipa Karmakar.
A.) Mahabir Singh
B.) Nagapuri Ramesh
C.) Bishweshwar Nandi
D.) Raj Kumar

Answer: Option 'C'

Bishweshwar Nandi

  • 8. The Indian bronze medal wrestler of Rio Olympics, Sakshi Malik was selected for which of the following awards?
A.) Arjuna Award
B.) Rajiv Khel Ratna Award
C.) Dhyan Chand Award
D.) None of the Above

Answer: Option 'B'

Rajiv Khel Ratna Award

  • 9. Name the Indian sprinter who was selected for Dhyan Chand Award for 2015?
A.) Satti Geetha
B.) Sylanus Dung Dung
C.) Rajendra Pralhad Shelke
D.) Chitra K. Soman

Answer: Option 'A'

Satti Geetha

  • 10. Pink Bollworm pest which is in news recently primarily affects which crop?
A.) Paddy
B.) Sugar cane
C.) Tobacco
D.) Cotton

Answer: Option 'D'

Cotton

To whom this Current Affairs-23-08-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-23-08-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.