logo

Current Affairs-24-August-2016


  • 1. The first Indian state to draft a law for Internal Security?
A.) Telangana
B.) Maharashtra
C.) Karnataka
D.) Haryana

Answer: Option 'B'

Maharashtra

  • 2. India signed an agreement on vocational training with which country?
A.) South Africa
B.) China
C.) Germany
D.) Italy

Answer: Option 'C'

​Germany

  • 3. The government of Telangana decided to create how many number of new districts in the state?
A.) 12
B.) 15
C.) 16
D.) 17

Answer: Option 'D'

17

  • 4. Which country’s postal service will issue a Diwali postage stamp?
A.) USA
B.) England
C.) Australia
D.) Indonesia

Answer: Option 'A'

USA

  • 5. India is ranked _________ among the wealthiest countries in the world in terms of private wealth held by individuals.
A.) 4th
B.) 7th
C.) 5th
D.) 6th

Answer: Option 'B'

7th

  • 6. Which nation topped the medal tally in the recently concluded RIO Olympics 2016?
A.) China
B.) Brazil
C.) Great Britain
D.) USA

Answer: Option 'D'

USA

  • 7. How many medals did India won in the Rio Olympics 2016?
A.) 1
B.) 2
C.) 3
D.) None

Answer: Option 'B'

2

  • 8. International Day for the Remembrance of the Slave Trade and its Abolition is observed on
A.) August 21
B.) August 22 nd
C.) August 23 rd
D.) August 25 th

Answer: Option 'C'

August 23 rd

  • 9. Haidou-1 is a submersible which was recently in news for diving to the world’s deepest ocean point, Mariana Trench. It belongs to which country?
A.) China
B.) Japan
C.) South Korea
D.) North Korea

Answer: Option 'A'

China

  • 10. India recently built a New Parliament for one of its neighbouring country and handed it to them. Name the country?
A.) Nepal
B.) Afghanistan
C.) Myanmar
D.) Sri Lanka

Answer: Option 'B'

Afghanistan

To whom this Current Affairs-24-08-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-24-08-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.