logo

Current Affairs-25-September-2016


  • 1. Which state government recently issued orders to setup 50 Free WiFi Zones across the state?
A.) Andhra Pradesh
B.) Telangana
C.) Tamil Nadu
D.) Kerala

Answer: Option 'C'

Tamil Nadu

  • 2. Which country hosted the sixth BRICS meeting on Agriculture and Agrarian Development?
A.) Brazil
B.) Russia
C.) China
D.) India

Answer: Option 'D'

India

  • 3. Mobile payments and loans start-up ‘ftcash’ became the first fintech startup to launch Unified Payment Interface (UPI) for merchants in association with which bank?
A.) ICICI
B.) HDFC
C.) SBI
D.) YES Bank

Answer: Option 'A'

ICICI

  • 4. Which US based company recently acquired Hyderabad-based machine learning and big data start-up ‘Tuplejump’?
A.) Microsoft
B.) Apple
C.) Oracle
D.) IBM

Answer: Option 'B'

Apple

  • 5. Which online marketing giant planned to launch the world’s first e-commerce satellite in 2017?
A.) Walmart
B.) Amazon
C.) Taobao
D.) Alibaba

Answer: Option 'D'

Alibaba

  • 6. ‘Visaranai’ is a film selected as India’s official entry to Oscars 2017. It is a film made in which of the following language?
A.) Malayalam
B.) Telugu
C.) Tamil
D.) Kannada

Answer: Option 'C'

Tamil

  • 7. The first international Sikh Conclave was held in which state recently?
A.) Punjab
B.) Bihar
C.) Himachal Pradesh
D.) Delhi

Answer: Option 'B'

Bihar

  • 8. Union Health Ministry will soon launch Mission Parivar Vikas to _________
A.) Improve Family Planning services
B.) Reduce Child Mortality rate
C.) Improve Nutrition for Adolescent girls
D.) All the above

Answer: Option 'A'

Improve Family Planning services

To whom this Current Affairs-25-09-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-25-09-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.