logo

Current Affairs-27-September-2016

Advertisement

  • 1. Which is the first state to adopt centre’s Street Lighting National Programme (SLNP) in all its urban local bodies (ULB)?
A.) Haryana
B.) Rajasthan
C.) Bihar
D.) Uttar Pradesh

Answer: Option 'B'

Rajasthan

  • 2. World Environmental Health Day is observed every year across the world on ____
A.) September 26
B.) September 25
C.) September 27
D.) September 28

Answer: Option 'A'

September 26

  • 3. ISRO recently launched 8 satellites through which satellite launching vehicle carrying payloads into two different orbits for the first time?
A.) PSLV C32
B.) PSLV C33
C.) PSLV C34
D.) PSLV 35

Answer: Option 'D'

PSLV 35

  • 4. Name the satellite developed by the IIT Bombay students that was recently launched by ISRO through PSLV mission?
A.) Swayam
B.) Cartosat
C.) Pratham
D.) SathyabamaSat

Answer: Option 'C'

Pratham

  • 5. What is India’s position in the latest health index released by UN General assembly. It is the first global analysis that assesses countries on sustainable development goal (SDG) health performance.
A.) 123 rd
B.) 133 rd
C.) 112 th
D.) 143 rd

Answer: Option 'D'

143 rd

  • 6. World Rivers Day was celebrated on which day to ensure the health of rivers in the yeaers ahead?
A.) September 25
B.) September 26
C.) September 27
D.) September 28

Answer: Option 'A'

​September 25

  • 7. Which country is going to host the 2026 Asian Games?
A.) India
B.) Sri Lanka
C.) Bangladesh
D.) Japan

Answer: Option 'D'

Japan

  • 8. CSIR, India’s largest civilian research and development agency, recently celebrated its Platinum Jubilee. Who is the President of CSIR?
A.) Sushma Swaraj
B.) Pranab Mukharjee
C.) Narendra Modi
D.) None of the above

Answer: Option 'C'

Narendra Modi

  • 9. Who will be the chairman of GST Council according to the Article 279A of Indian Constitution?
A.) Prime Minister
B.) Union Finance Minister
C.) President
D.) Union Home Minister

Answer: Option 'B'

Union Finance Minister

To whom this Current Affairs-27-09-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-27-09-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.