logo

Current Affairs-28-August-2016


  • 1. Which country suggested the idea of creation of task force in the International Arbitration in BRICS Conference-Challenges, Opportunities and Road Ahead?
A.) Brazil
B.) Russia
C.) India
D.) China

Answer: Option 'C'

India

  • 2. India’s first Textile University to be opened in which city?
A.) Surat
B.) Pune
C.) Kancheepuram
D.) Banaras

Answer: Option 'A'

Surat

  • 3. The first Asian Science and Technology (S&T) Conference for Disaster Risk Reduction held at _______
A.) Malaysia
B.) Bangkok
C.) Seoul
D.) Singapore

Answer: Option 'B'

Bangkok

  • 4. The 19th SAARC summit to be held in which of the following city?
A.) Delhi
B.) Kathmandu
C.) Dhaka
D.) Islamabad

Answer: Option 'D'

Islamabad

  • 5. Which country will create the world’s largest protected marine reserve area?
A.) India
B.) USA
C.) China
D.) Brazil

Answer: Option 'B'

USA

  • 6. What is India’s position in the recently released World Risk Report 2016?
A.) 57
B.) 67
C.) 77
D.) 87

Answer: Option 'C'

77

  • 7. Who is the new Executive Director the Public Sector Bank Corporation Bank?
A.) Gopal Murli Bhagat
B.) Jai Kumar
C.) Shri Sunil Mehta
D.) Ashis Jaiswal

Answer: Option 'A'

Gopal Murli Bhagat

  • 8. Name the country that agreed to provide eight submarines to Pakistan by the year 2028?
A.) USA
B.) Japan
C.) China
D.) Russia

Answer: Option 'C'

China

  • 9. Name the state that was recently granted 980 crore rupees by the World Bank to dredge the Brahmaputra to develop waterways to Bangladesh and to other South East Asian countries?
A.) Arunachal Pradesh
B.) Assam
C.) Manipur
D.) West Bengal

Answer: Option 'B'

Assam

  • 10. Union Minister Maneka Gandhi launched Protection of Children from Sexual Offenses (POCSO) e-Box. POSCO Act 2012 the person up to which age will be recognised as a child?
A.) 16 years
B.) 17 years
C.) 18 years
D.) 14 years

Answer: Option 'C'

18 years

To whom this Current Affairs-28-08-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-28-08-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.