logo

Current Affairs-28-September-2016


  • 1. The theme of the 2016 World Tourism Day which is celebrated on September 27 is _______
A.) Tourism for All - promoting universal accessibility
B.) Millions of tourists, millions of opportunities
C.) Tourism and Community Development
D.) Tourism and Water: Protecting our Common Future

Answer: Option 'A'

Tourism for All - promoting universal accessibility

  • 2. The world’s largest solar power plant has recently opened at __________
A.) Sakri, Maharashtra
B.) Bhagawanpura, Madhya Pradesh
C.) Kamuthi, Tamil Nadu
D.) Kadiri, Andhra Pradesh

Answer: Option 'C'

Kamuthi, Tamil Nadu

  • 3. Pandit Deendayal Upadhyay Antyodaya Krishi Puruskars are the annual awards given for whom?
A.) Artisans
B.) Farmers
C.) Weavers
D.) Scientists

Answer: Option 'B'

Farmers

  • 4. Who took over as the New Director General of CISF?
A.) Ved Prakash
B.) Anil Kumar
C.) Ajit Narayan
D.) OP Singh

Answer: Option 'D'

OP Singh

  • 5. India recently suspended talks on Indus Water Treaty with which country?
A.) Pakistan
B.) Nepal
C.) China
D.) Bhutan

Answer: Option 'A'

Pakistan

  • 6. Agriculture and Farmers Welfare Minister, Sri Radha Mohan Singh has inaugurated Krishi Unnati Mela a four-day Mela at ______
A.) Hubli
B.) New Delhi
C.) Mathura
D.) Noida

Answer: Option 'C'

Mathura

  • 7. India played its 500 th test match against which country and won the match?
A.) Australia
B.) New Zealand
C.) West Indies
D.) South Africa

Answer: Option 'B'

New Zealand

  • 8. Name the instant messaging mobile application launched by Google recently?
A.) Duo
B.) Ello
C.) Signal
D.) Allo

Answer: Option 'D'

Allo

To whom this Current Affairs-28-09-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-28-09-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.