logo

Current Affairs-29-August-2016


  • 1. Bombay High Court recently ruled that women should be permitted to enter the sanctum sanctorum of Haji Ali Dargah. In which place the dargah is located?
A.) Mumbai
B.) Pune
C.) Aurangabad
D.) Nagpur

Answer: Option 'A'

Mumbai

  • 2. The Philippine government and Communist guerrillas (National Democratic Front-NDF) recently signed an indefinite ceasefire deal. Which European country facilitated the talks between them?
A.) Italy
B.) Norway
C.) Switzerland
D.) Germany

Answer: Option 'B'

Norway

  • 3. Recently Indian Space Research Organization (ISRO) successfully test launched the Supersonic Combustion Ramjet engine called _______
A.) Superjet
B.) SuperSonic Jet
C.) Ramjet
D.) Scramjet

Answer: Option 'D'

Scramjet

  • 4. India’s first Electropreneur Park is inaugurated by the Minister for Electronics and  Information Technology, Ravi Shankar Prasad at which University?
A.) JNU
B.) Delhi University
C.) IGNOU
D.) IIT, Delhi

Answer: Option 'B'

Delhi University

  • 5. Name the first Indian state to launch mobile app for Ambulance Service, the app is named ‘108 Mobile App’?
A.) Andhra Pradesh
B.) Telangana
C.) Himachal Pradesh
D.) Haryana

Answer: Option 'C'

Himachal Pradesh

  • 6. What does ‘U’ mean in UPI, a payments interface introduced by NPCI?
A.) Unique
B.) Unified
C.) Union
D.) Unit

Answer: Option 'B'

Unified

  • 7. RBI announced interest subvention scheme on credit up to 3 lakh rupees at 7 percent per annum for Women Self-Help Groups recently. It is under which central government scheme?
A.) Nai Roshini
B.) Swayam Sidda Scheme for Women
C.) Rashtriya Mahila Kosh
D.) Deendayal Antyodaya Yojana

Answer: Option 'D'

Deendayal Antyodaya Yojana

  • 8. Which of the following bank is not being merged with the SBI?
A.) BOB
B.) BMB
C.) SBH
D.) SBT

Answer: Option 'A'

BOB

  • 9. Which Indian private bank is going to deploy Robots at its branches to greet customers under ‘Project AI’?
A.) ICICI Bank
B.) HDFC Bank
C.) Axis Bank
D.) Kotak Mahindra Bank

Answer: Option 'B'

HDFC Bank

  • 10. Tourism Ministers of BRICS countries will meet at of the following world famous temple city for a two-day long conference from 1 st September?
A.) Kancheepuram
B.) Badrinath
C.) Brihadeeswara
D.) Khajuraho

Answer: Option 'D'

Khajuraho

To whom this Current Affairs-29-08-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-29-08-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.