logo

Current Affairs-29-September-2016


  • 1. FIFA U-17 World Cup 2017 is being hosted by which Asian country?
A.) China
B.) India
C.) Bangladesh
D.) South Korea

Answer: Option 'B'

India

  • 2. The two countries that recently held first high level dialogue on counter-terrorism and security are _____ and ______
A.) India and Bangladesh
B.) India and Pakistan
C.) India and Afghanistan
D.) India and China

Answer: Option 'D'

India and China

  • 3. Which airport has become the first carbon neutral Airport in Asia-Pacific region?
A.) Kuala Lumpur International Airport
B.) Dubai International Airport
C.) Indira Gandhi International Airport
D.) Chhatrapati Shivaji International Airport

Answer: Option 'C'

Indira Gandhi International Airport

  • 4. Who was re-appointed as the President of World Bank recently?
A.) Jim Yong Kim
B.) Ban Ki Moon
C.) Robert Zoellick
D.) Christiane Lagarde

Answer: Option 'A'

Jim Yong Kim

  • 5. What is the India’s rank in the recently released Global Competitiveness Index (GCI) by World Economic Forum (WEF)?
A.) 29 th
B.) 31 st
C.) 39 th
D.) 49 th

Answer: Option 'C'

39 th

  • 6. Which state government recently inked agreement with ISRO for bandwidth to telecast coaching programmes for students appearing for State Public Service Commission examinations and entrance tests?
A.) Andhra Pradesh
B.) Telangana
C.) Tamil Nadu
D.) Kerala

Answer: Option 'B'

Telangana

  • 7. Name the music composer who will be honoured with the 2016 Lata Mangeshkar Award for Lifetime Achievement of the Maharashtra Government?
A.) Darshana Bachare
B.) Asha Bhonsle
C.) Sandip Avasti
D.) Uttam Singh

Answer: Option 'D'

Uttam Singh

  • 8. Name the country that topped the Global Competitiveness Index, (GCI) 2016-17 released by WEF?
A.) Switzerland
B.) Poland
C.) Denmark
D.) Sweden

Answer: Option 'A'

Switzerland

  • 9. The CSIR Scientists were awarded at CSIR Technological Awards 2016 for developing BGR-34 which is an Ayurvedic ________ drug?
A.) Anti-Biotic
B.) Anti-Diabetic
C.) Anti-Allergic
D.) Anti-Hypertensive

Answer: Option 'B'

Anti-Diabetic

To whom this Current Affairs-29-09-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-29-09-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.