Current Affairs-30-August-2016


  • 1. The National Sports Day was annually celebrated on?
A.) 27 th August
B.) 29 th August
C.) 28 th August
D.) 30 th August

Answer: Option 'B'

29 th August

  • 2. Who will head the high-level committee constituted by Union Finance Ministry to suggest steps to promote card payments?
A.) Ratan P Watal
B.) b. Prabhas Kumar Jha
C.) Ashok Lavasa
D.) Shashi Arora

Answer: Option 'A'

Ratan P Watal

  • 3. Name the famous Indian cricketer who gave BMW cars to Indian medallists at 2016 Rio Olympics?
A.) MS Dhoni
B.) Sunil Gavaskar
C.) Sourav Ganguly
D.) Sachin Tendulkar

Answer: Option 'D'

Sachin Tendulkar

  • 4. Scientists of which country have recently detected a rare deep-Earth tremor, known as an S wave microseism?
A.) USA
B.) Italy
C.) Japan
D.) India

Answer: Option 'C'

Japan

  • 5. Recently Government inaugurated a new IIT in which city?
A.) Pune
B.) Noida
C.) Dharwad
D.) Guntur

Answer: Option ''

Dharwad

  • 6. International Day against Nuclear Tests was observed every year on which date?
A.) August 27
B.) August 28
C.) August 29
D.) August 30

Answer: Option 'C'

August 29

  • 7. Which of the famous e-commerce company launched a dedicated online Telugu book store?
A.) Flipkart
B.) Amazon
C.) Snapdeal
D.) Paytm

Answer: Option 'B'

Amazon

  • 8. On whose birthday India is celebrating the National Sports Day every year on 29 th August?
A.) Dhyan Chand
B.) Milka Singh
C.) Prakash Padukone
D.) Balbir Singh

Answer: Option 'A'

Dhyan Chand



To whom this Current Affairs-30-08-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-30-08-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.