logo

Current Affairs-30-September-2016

Advertisement

  • 1. Which country has not boycotted the 19th SAARC Summit scheduled to be held in Islamabad, Pakistan in November 2016?
A.) Sri Lanka
B.) India
C.) Bangladesh
D.) Afghanistan

Answer: Option 'A'

Sri Lanka

  • 2. With which country did Russia recently signed an agreement on Peaceful Nuclear Cooperation?
A.) China
B.) Iran
C.) Cuba
D.) Iraq

Answer: Option 'C'

Cuba

  • 3. Name the IT project approved by CCEA which will help integrate system of Central Board of Excise and Customs with the GST network before the roll out in April 2017?
A.) Samanvay
B.) Saksham
C.) Chamta
D.) Prayaas

Answer: Option 'B'

Saksham

  • 4. The World Heart Day is celebrated every year on which of the following day?
A.) 27 th September
B.) 28 th September
C.) 29 th September
D.) 30 th September

Answer: Option 'C'

29 th September

  • 5. The Union Government recently approved assistance of 1269 crore rupees for which drought affected state?
A.) Madhya Pradesh
B.) Gujarat
C.) Odisha
D.) Maharashtra

Answer: Option 'D'

Maharashtra

  • 6. Which of the following region was declared as Measles free recently by WHO?
A.) The Americas
B.) East Asia
C.) West Asia
D.) West Africa

Answer: Option 'A'

The Americas

  • 7. Which women’s Kabbadi team won the gold medal at the 5th Asian Beach Games recently played at Bien Dong Park in Danang, Vietnam?
A.) Pakistan
B.) India
C.) South Korea
D.) Thailand

Answer: Option 'B'

India

  • 8. Which men’s Kabbadi team won the gold medal at the 5th Asian Beach Games recently played at Bien Dong Park in Danang, Vietnam?
A.) Pakistan
B.) India
C.) South Korea
D.) Thailand

Answer: Option 'A'

Pakistan

To whom this Current Affairs-30-09-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-30-09-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.