logo

Current Affairs-31-August-2016

Advertisement

  • 1. Who won the 2016 Belgian Grand Prix of Formula One F1?
A.) Nico Rosberg
B.) Sebastian Vettel
C.) Lewis Hamilton
D.) Daniel Ricciardo

Answer: Option 'A'

Nico Rosberg

  • 2. Name the Indian paramilitary force that has decided to appoint Olympic Silver medalist PV Sindhu as its brand ambassador and given her the honorary rank of Commandant?
A.) CISF
B.) BSF
C.) SSB
D.) CRPF

Answer: Option 'D'

CRPF

  • 3. India recently signed MoUs in fields of renewable energy, traditional systems of medicine with which country?
A.) Nepal
B.) Sri lanka
C.) Myanmar
D.) Philippines

Answer: Option 'C'

Myanmar

  • 4. India signed Logistics Exchange Memorandum of Agreement (LEMOA), a key defence pact, with which country?
A.) China
B.) USA
C.) France
D.) Germany

Answer: Option 'B'

USA

  • 5. Which country has launched a major military intervention in Syria called Operation Euphrates Shield?
A.) USA
B.) Russia
C.) China
D.) Turkey

Answer: Option 'D'

Turkey

  • 6. Which Public Sector Bank launched Unified Payment Interface (UPI) App named ‘empower’?
A.) Canara Bank
B.) Union Bank of India
C.) Corporation Bank
D.) Indian Bank

Answer: Option 'A'

Canara Bank

  • 7. PM Narendra Modi has launched the first phase of SAUNI (Saurastra Narmada Avataran Irrigation yojana) in which state?
A.) Maharashtra
B.) Gujarat
C.) Madhya Pradesh
D.) Rajasthan

Answer: Option 'B'

Gujarat

  • 8. Which Indian Wrestler’s Bronze medal he won at London Olympics has been upgraded to Silver recently after the silver medallist failed the dope test?
A.) Sushil Kumar Yadav
B.) Narsingh Yadav
C.) Yogeshwar Dutt
D.) Vijay Kumar

Answer: Option 'C'

Yogeshwar Dutt

  • 9. Who launched the ‘Pharma Sahi Daam’ mobile app, which shows the MRP fixed by NPPA for various scheduled drugs on real time basis?
A.) Ananth Kumar
B.) Narendra Modi
C.) Pranab Mukharjee
D.) Venkaiah Naidu

Answer: Option 'A'

Ananth Kumar

  • 10. RBI in its recently released annual report projected India’s growth rate for the year 2016-17 to be at?
A.) 7.2%
B.) 7.4%
C.) 7.5%
D.) 7.6%

Answer: Option 'D'

7.6%

To whom this Current Affairs-31-08-2016 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-31-08-2016 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.