logo

SBI Clerk Mains and PO 2016 | Current Affairs Set - 10

Advertisement

  • 1. International day of Human Space Flight is observed on ______
A.) April 11th
B.) April 15th
C.) April 12th
D.) April 15th

Answer: Option 'C'

April 12th

  • 2. Who is the new Chief Vigilance Officer (CVO) of Bharat Sanchar Nigam Limited?
A.) Deepak Kashyap
B.) Manoj Kumar
C.) Sreedhar Chandan
D.) Suhasini Haidar

Answer: Option 'A'

Deepak Kashyap

  • 3. Who won the Global Indian of the year award?
A.) Aamitabh Bachchan
B.) Aishwarya Rai
C.) Kangana Ranaut
D.) Irfan Khan

Answer: Option 'B'

Aishwarya Rai

  • 4. Which of the following Indian get highest French civilian honour?
A.) Baldir singh
B.) Manoj Kumar
C.) Shaeed Asani
D.) JJ Singh

Answer: Option 'D'

JJ Singh

  • 5. Which bank has launched campus waller for students?
A.) Dena Bank
B.) Federal Bank
C.) Yes Bank
D.) DCB Bank

Answer: Option 'B'

Federal Bank

  • 6. Emraan Hashmi's book 'The kiss of Life. How a superhero and my son defeated cancer' is writtn by?
A.) Attuar Rehman
B.) Bilal Siddiql
C.) Mazen Darwish
D.) Sreedhar Chandan

Answer: Option 'B'

Bilal Siddiql

  • 7. Which of the following women biker died recently well known as HOG Rani or the Lady of Hariey?
A.) Alisha Abdullah
B.) Veenu Paliwal
C.) Kokila Shivashankar
D.) Sonali Mukherji

Answer: Option 'B'

Veenu Paliwal

  • 8. Which of the following disrticts has been recently renamed by the Haryana government?
A.) Rohiak
B.) Hissar
C.) Gurgaon
D.) Faridabad

Answer: Option 'C'

Gurgaon

  • 9. National conference on Agriculture for Kharif Campaign 2016 was hosted by ........
A.) Delhi
B.) Mumbai
C.) Kolkata
D.) Hyderabad

Answer: Option 'A'

Delhi

  • 10. Which state / UT goverment launched Carpool App?
A.) Maharashtra
B.) Gujarat
C.) Rajasthan
D.) New Delhi

Answer: Option 'D'

New Delhi

To whom this SBI Clerk Mains and PO 2016 | Current Affairs Set - 10 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using SBI Clerk Mains and PO 2016 | Current Affairs Set - 10 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.