logo

SBI Clerk Mains 2016 | Current Affairs Set - 11


  • 1. The Sunderbans Wildlife Sanctury is located at?
A.) Karnataka
B.) West Bengal
C.) Madhya Pradesh
D.) Kerala

Answer: Option 'B'

West Bengal

  • 2. Name the person who been appointed as the DG of BPR&D?
A.) Meeran Borwankar
B.) Gajendra Chauhan
C.) Amitabh Kani
D.) Prashant Pathrabe

Answer: Option 'A'

Meeran Borwankar

  • 3. Headquaters of IDBI Bank located at?
A.) Mumbai
B.) Pune
C.) New Delhi
D.) Bangalone

Answer: Option 'A'

Mumbai

  • 4. Recently India signed MoU for developing ports with which of the following country?
A.) USA
B.) South Korea
C.) Maldives
D.) Japan

Answer: Option 'B'

South Korea

  • 5. Which Pakistan religious minority groups fight for their identity to enroll in UNESCO's Intangible Cuitural Heritage List?
A.) Shia
B.) Kalash
C.) Sikhs
D.) Parsis

Answer: Option 'B'

Kalash

  • 6. The World Bank with which bank signed the first co-financing framework agreement paving the way for joint projects?
A.) SAARAC Development Bank
B.) Asian Infrastructure Investment Bank
C.) New  Development Bank
D.) Industrial & Commercial Bank of China

Answer: Option 'B'

Asian Infrastructure Investment Bank

  • 7. Who is the Master Card CEO appointed as member of US cyber security body?
A.) Nag Sharma
B.) Ajay Banga
C.) Bhimrao Sharma
D.) Sharth Prasad

Answer: Option 'B'

Ajay Banga

  • 8. A famous playwright Arnold Wesker, Who passed away recently, belongs to which country?
A.) Sweden
B.) Ireland
C.) France
D.) British

Answer: Option 'D'

British

  • 9. Which country topped the overall leaguetable with the lowest inequality among children in the Fairness for Children report released by UNICEF?
A.) Finland
B.) Norway
C.) Denmark
D.) Switzerland

Answer: Option 'C'

Denmark

  • 10. Who is the Indian woman boxer named as the International Boxing Association (AIBA) ambassador for Women's World Championship?
A.) Kavita Chahal
B.) Mary Kom
C.) Pinki Jangra
D.) Ritika Singh

Answer: Option 'B'

Mary Kom

To whom this SBI Clerk Mains 2016 | Current Affairs Set - 11 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using SBI Clerk Mains 2016 | Current Affairs Set - 11 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.